GÜNDEM

Dünya Ezidi Lideri Mir Dr. Fırat Afet Bölgesinde

Dünya Ezidi Lideri, Mir Dr. Mehmet Fırat DOĞAN Afet Bölgesinde Birinci Günden İtibaren Depremzedelerin Yanında

 Dünya Ezidi Lideri Mir Dr. Fırat Afet Bölgesinde
18-02-2023 17:57
18-02-2023 18:03
MARDİN

          Deprem bölgesinde  10 ili etkileyen ve merkezi Kahramanmaraş olan deprem, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri oldu. Depremin en çok etkilediği ilçelerden Gaziantep İslahiye köyleri, Haltanlı Ezidi halkının lideri  Mir Dr. Mehmet Fırat Doğan önderliğinde yapılan yardımlar dikkat çekiyor.

        Dünya Ezidi Lideri Altınüzüm, hızlı bir şekilde Afet Koordinasyon merkezi kurduklarını söyledi. Altınüzüm “halkımıza seslenip bizzat getirdiğimiz yardımlar ve sesimize kulak veren dostlarımızın destekleri ile İslahiye çevresindeki 52 köyümüze ulaştık, hızlı bir şekilde halkın tüm ihtiyaçları karşılamaya çalıştık’’ Dedi.

       Bölgede Halkımızın Yanındayız

          Mir Mehmet Fırat Doğan, afetin bölgede ve insanlarda yaratmış olduğu zarara tanıklık ediyor olmanın üzüntüsünü yaşadığını, ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarını ulaştırabildiği için ise mutluluk duyduğunu dile getirdi. Deprem bölgesinde insanların  çok zor durumda olduğunu ve yüzlerce evin yıkılıp, ciddi kayıpların olduğunu dile getiren Doğan, “halkımız yalnız değildir, yaralarımızı sarmak, tüm soydaşlarımıza ve komşularımıza el vermek, devletimize yardımcı olmak için birinci günden itibaren afet bölgesindeyiz, Bu zor günlerde el ele verip, birlik olmalıyız “dedi. 

         Altıüzüm,Kahramanmaraş merkezli depremin, Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 şeklinde 2 kez şiddetli bir şekilde olması sebebiyle, yerleşim yerlerinin birçoğunun neredeyse haritadan silindiğini üzülerek gözlemlediklerini, İnsanların en çok yardıma ve desteğe ihtiyaç duyduğu bu büyük afet sırasında, artçılar devam ettiğini söyledi.  Mir Mehmet Fırat Doğan ‘’Bir afet koordinasyon merkezi, sahra hastanesi ve eczane kurduk. Yaralı depremzedeleri tedavi etmek ve oluşabilecek  salgının önüne geçmek için il dışından 5 doktor ve 5 hemşire getirdik. 40 tır, 25 kamyon gıda, giyecek, bakım ürünleri ve ilaç tedariki sağladık. İl dışından 20 personel getirttik. Aş evi kurduk. Yaptığımız yardımları İslahiye ilçe ve 52 köyüne ulaştırdık. Kurduğumuz merkez ile Antakya, Adıyaman, Kahramanmaraş'a yardım ulaştırdık. Yağmacı grupları önlemek adına paketleme, dağıtma ve lojistik ekibi kurduk.’’ Şeklinde konuştu.

      Ayni ve nakdi yardımlarla depremin ardından toparlanmaya çalışan bölgeye destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Doğan . ‘’Asrın felaketi olarak nitelendirilen afetin tüm olumsuzluklarıyla mücadele içinde olan halkımız, maddi, manevi ve psikolojik zararlar gördü.Yaşanılan tüm kayıplar halkımızda büyük izler bırakacaktır. Ama geçirdiğimiz bu zor günlerde, birlik ve beraberlik en önemli konudur. Depremin şiddeti ve zorlu hava şartları sebebiyle büyük sıkıntılara rağmen ulaştırılan yardımların halkı ne kadar mutlu ettiğini, rahatlattığını görmek, az da olsa acılarını dindirebilmek bizler için büyük bir mutluluktur. Gün birlik olma günüdür. Devletimize ve halkımıza yardımcı olmaya çalıştık. Elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Depremin ilk gününden beri burada birlik içerisinde yardım ve dayanışma ile halkımıza, dostlarımıza, kardeşlerimize destek oluyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız.’’ Dedi


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR