YAŞAM

“DÜNYA MÜLTECİ GÜNÜ”NDE MÜLTECİ HAKLARI SEMİNERİ

MOKİD “Dünya Mülteci Günü” nedeniyle mülteci hakları konulu yasal bilgilendirme seminerini Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenledi.

 “DÜNYA MÜLTECİ GÜNÜ”NDE MÜLTECİ HAKLARI SEMİNERİ
21-06-2022 13:33
21-06-2022 13:36
MARDİN

         Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD)’nin yürüttüğü ve AB Delegasyonu tarafından finanse edilen “Yerel ve Mülteci Kadınların Güçlenmesi  Faz II” Projesi kapsamında MOKİD yerel ve mülteci toplumdan kadın, erkek ve çocuklara yönelik olarak düzenlediği faaliyetlerle danışmanlık, eğitim ve sosyal uyumum arttırılması amacıyla 2015 yılından bu yana mülteci alanında çalışmalar yürütüyor.

         MOKİD  Dünya Mülteci Günü” nedeniyle mülteci hakları konulu yasal bilgilendirme seminerini Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlendi. Seminere mülteci ve yerel kadınlar büyük ilgi gösterdiler. Seminere konuşmacı olarak katılan Avukat Nurettin Kılıç;  Türkiye Cumhuriyeti yasalarının kadınlara tanıdığı haklar, Mülteci statüsü, Geçici Koruma Statüsü, statülerin sağladığı haklar, yükümlülükler, Mardin’de mültecilerin durumu ve son yasal düzenlemeler konularında bilgi verdi. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandı. Kadınlar “Dünya Mülteci Günü”nde bir arada olmaktan ve konu ile ilgili bilgi edinmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

        Seminerin başında günün anlamı ile ilgili konuşma yapan MOKİD Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Çelebioğlu “ Mülteci kadınlarla yaptığımız çalışmalarda kadınların sosyal hayata daha fazla aktif katılım sağlamaları, kendilerini daha güçlü hissetmeleri ve istihdamda yer almaları için büyük çaba sarf etmekteyiz. MOKİD olarak sunduğumuz danışmanlık hizmetleri ile kadınların haklarından haberdar olmaları ve yararlanmaları konusunda destek sunarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Dünya Mülteci Gününde yerel ve mülteci kadınlarla bir arada olmak ve mülteci konusunda yapılan çalışmalardan haberdar olmalarını sağlamak için bu seminerde toplandık. Ayrımcılığın olmadığı ve hoşgörünün yaygın olduğu bir toplum için MOKİD bilinçlendirme ve sosyal uyuma yönelik çalışmaya devam edecektir.” Dedi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR