EĞİTİM

Duyan Gazetecilere, Mardin’in Ekonomisini Anlattı

İş İnsanı ve Mardin Organize Sanayi Bölge Başkanı Nasır Duyan, Mardin ekonomisini, Gazetecilere anlattı.

Duyan Gazetecilere, Mardin’in Ekonomisini Anlattı
22-12-2023 13:44
22-12-2023 13:55
MARDİN

 Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği Ev Sahipliğine yapılan “Anadolu Basın Buluşmaları ” çalıştayına katılan İş İnsanı ve OSB Başkanı nasır Duyan, “Mardin iş sektörüne de olumlu yansımaları olacağına inandığım böylesine önemli bir basın programının Mardin’de yapılmasından mutluluk duyuyorum. Dedi.

6 Gazeteci  Federasyon Başkanı ve Anadolu’nun 18 gazeteci Cemiyeti Başkanın katıldığı çalıştayda konuşan Duyan  şu bilgileri verdi; “Turizm kadar tarım, ticaret, sanayi, nakliye Mardin’in ekonomisinde önemli yer tutan iş alanlarıdır. Mardin insanı müteşebbis bir yapıya sahiptir. Organize Sanayi Bölgemiz müteşebbis insanımız ile birlikte kurulmuş ve işletilmektedir.

Mardin Organize Sanayi Bölgemiz, İş insanlarıyla ortak kurulan ve sivil toplum Paydaşlı olma özelliğini taşıyan Türkiye’de sayılı organizelerdendir. Bir ilin ekonomisi o ilin konumunu belirliyor. Mardin konum itibariyle de çok önemli ve stratejik bir yerde bulunuyor.

Turizm ile tanına ve ön plana çıkan Mardin’in çok geniş verimli toprakları da var. Bu topraklarda önemli ve oldukça verimli tarımsal üretim yapılıyor.

Mardin şehrimiz İhracat Türkiye birincisidir. Türkiye’nin en kaliteli buğdayı, bulguru burada. Makarnanın önemli bir payı Mardin’den ihraç ediliyor. Mardin’de güvenlik açısından bir sorunu yok. Tarihiyle, kültürüyle bir açık hava sineması adeta Mardin.Her ilçesinin ayrı bir ekonomik değeri var. Her bir ilçenin sanayi açısından ayrı bir zenginliği var. Tanıtım anlamında Basın en önemli katkısı var. Farklı dillerin bira arada sokakta konuşulduğu ender şehirlerden biri Mardin. Dünyanın en eski tapusu Mardin’de. Birçok inancın merkezi. Dünyada en fazla uygarlığa ve medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye’nin ve dünyanın ilklerindendir Mardin. Mardin anlatılmaz yaşanır.”

Duyan bu tür organizasyonların, daha sık aralıklar düzenlenmesinin yararlı olacağına inandığı, ilk defa gazetecilerin, böylesine geniş kapsam ve katılımlı çalıştayına tanık olduğunu sözlerine ekledi.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR