GÜNDEM

Elektrik Faturaları Köylüleri Çıldırttı

Elektrik zammı köylüleri vurdu, 4 bin lira faturaların da olduğu Kabala Mahallesinde, toplanan vatandaşlar TEDAŞ’a tepki gösterdi.

Elektrik Faturaları Köylüleri Çıldırttı
25-01-2022 16:25
25-01-2022 16:29
MARDİN

 

     Mardin Artuklu İlçesine bağlı Kabala Mahallesinde vatandaşlar yüksek elektrik faturalarını protesto etmek için meydanda toplandı. Vatandaşları temsilen jandarma karakoluna  giden heyet, jandarmanın hakkınızı yasal yollardan arayın uyarısına uydu.

     Kabala Mahallesinde oturan Ata Elik  gelen 1.901 liralık elektrik faturasının ödemekte zorlandığını söyledi. Elik “ 1570 lira emekli aylığı alıyorum. Yapılan artışla birlikte maaşımı TEDAŞ’a veriyorum. 12 kişilik bir ailem var 6 çocuğum okula gidiyor. Elektrik faturaları zulümdür. Mahallemizde 4 bin lira elektrik faturası gelenler var. ” Dedi.

       Elektrik Sayaçları göreceğimiz yerde olsun

     Kabala Mahallesinde oturan İhsan Boz, elektrik sayaçlarının direklerin başına konulmasına tepki göstererek “TEDAŞ bize güvenmediği için sayaçları bizim göremeyeceğimiz şekilde elektrik direklerinin tepesine monte ettiler. Biz de onlara güvenmiyoruz. Sayaçları görebileceğimiz yere konulsun. Çok kullanan ücretini ödesin” şeklinde konuştu.

             Kilowat indirimi arttırılsın

      Vatandaşlar yeni uygulama ile 150 KW’ta kadar  yüzde elli, üstü için ise gelen yüzde 125’ lik zammı fazla bulduklarını. 150KW sınırının 250 KW ‘ta çıkarılmasını istiyor.

      Mahalle sakinleri, TEDAŞ’ı yetkili makamlara şikayet edeceklerini ardından da, mahkemede haklarını arayacaklarını söyledi.

     

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR