ASAYİŞ

Emniyet Müdürü Karabulut ile Mardin’in Asayiş ’ini Konuştuk

Mardin İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’a, asayişe dair merak edilenleri sorduk

Emniyet Müdürü Karabulut ile Mardin’in Asayiş ’ini Konuştuk
12-04-2022 10:48
12-04-2022 11:11

     Röportaj: Mehmet Çelik-Adnan Avuka

     Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası Kutlamaları devam ederken, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’u Makamında ziyaret ettik. Karabulut’un şahsında polis teşkilatının ,günlerini, haftalarını kutladık. Mardin genelinde asayişe dair merak edilen soruları yönelttik, aldığımız cevapları sizlerle paylaşıyoruz.

  - Sokaklarda, torbacıların arttığı, uyuşturucunun okul önlerinde satılmaya başlandığı iddia edilen bir  dönemde Mardin’e geldiniz. Gözlemlerimiz etkili bir mücadele sergilediğinizi gösteriyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

  İl Emniyet Müdürü Karabulut:Mardin’ e geldiğimizden beri uyuşturucu ile serzenişleri hem halktan hem de basın mensuplarından duyuyorduk. Bu konu ile ilgili daha önce  görev yaptığım illerde yapmış olduğum çalışmaların örneklerini de buraya yansıttık. Mesela “Sokak Timleri” kuruldu  ve bu timler sokaklarda bulunan uyuşturucuyu satıcıdan alıcıya ulaşmaması için baskılar yapmaktadır .Timler sadece küçük çaplı satıcılar için, Büyük çaplı  olaylarda ise direkt olarak operasyon gerçekleştiriyoruz. Bu konular ile alakalı projelerimizde devam etmektedir. Sokaklarda satıcılara göz açtırmayacağız, mücadeleyi sadece narkotik polislerimiz ile değil  sokakta görev yapan ve görev alan bütün personellerimize aynı talimatı verdik. Onlar da bu mücadelenin içine dahil ettik ve ekiplerimiz ile beraber  bütün suçların üzerine gitmeye devam edeceğiz.

 -Silah kaçakçılarına karşı da etkin bir mücadelenize tanık oluyoruz. Mardin konumu itibari ile bir geçiş noktasında, silah kaçakçılığı noktasında mücadelenizden söz eder misiniz?

        Emniyet Müdürü   Karabulut : “Bu bölgede  bellerinde silah taşımayı merak eden bir toplum var. Sınıra yakın olmamız münasebeti ile kaçakçılığın ön plana çıktığını görüyoruz. Konu ile ilgili de,   uyuşturucu ile mücadele ederken uyguladığımız projeleri kaçakçılık için de uyguluyoruz. Önceden bu işleri yapan belirli kişilerin tespitini yaptık ve ondan sonra büyük bir operasyon ile onları gözaltına aldık. Kaçakçılığa teşebbüs eden ve daha önce bu işe girmiş kaçakçılık yapmaya meyilli olduğunu düşündüğümüz  kişileri de takibimiz alanındandır. Silah kaçakçılarına geçit vermemeye kararlıyız.”

         - Mardin Girişinde bulunan bariyerler kaldırıldı, vatandaşların tepkisi olumlu. Siz neler söyleteyeceksiniz?

         Mardin turist çeken bir  ilimiz. Mardin Güneydoğu’nun Bodrumu olarak bilinen bir ilimiz. Mardin’imiz  12 ay boyunca turistleri kabul eden bir ilimiz.  Bunların yanı sıra sanayisi ve ihracatıyla yükselen bir değer. Yükselen bu değerleri yapmış olduğumuz güvenlik uygulamaları ile sanki savaş alanıymış gibi kamu oyuna gösterip,  farklı bir algı yapmak Mardin’e yapılacak olan en büyük kötülüklerden biridir. Bizler emniyet teşkilatı olarak Mardin halkımıza güveniyoruz ve onlar ile sohbet ettiğimde onlara şunları da diyorum “devletimizin Mardin’i ve diğer illeri de tutacak ve asayişini sağlayacak kadar gücü var. Aynı zamanda dışarıdan ve içeriden gelecek her hangi bir tehlikeye karşı güç ve kabiliyetleri var . Bizler Mardinli vatandaşlarımız ile bu huzurlu ortamı sağladık ve bundan da çok mutluyuz ve halkımızın bütün dertleri ile ilgilenmeye çalışacağız”.

   -  Cadde üzerinde vatandaşlarla görüşmenizi,  esnaflarla sohbetiniz ve bunu gece gündüz demeden gerçekleştirmeniz, güven ortamının tesis  edildiğinin göstergesi mi?

Karabulut: Görev yaptığım bütün illerde vatandaşlarımızın  dertlerini dinler ve kendime o konulardan ders çıkarırım. Bunu da bana intikal eden olayların gerçekliğini ortaya çıkarmak için yaparım. Benim her zamanki düşüncem şudur ki, bizlerde bütün vatandaşlarımız gibi  sade vatandaşlıktan buralara geldik ve bizim tek amacımız bütün vatandaşların yaralarını sarmak, güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Çünkü bizler de uzaydan gelen bir varlık değiliz. Bizler bu samimiyet ile vatandaşlarımıza gittiğimizde o vatandaşlarımız da aynı samimiyeti bizlere veriyor. Bizlere bu samimiyeti veren vatandaşlarımız da bizlere saldıracak değildir. Ben şahsım adına bu konuda vatandaşlarımız güveniyorum. Çünkü burada bulunan vatandaşlar vatanına, milletine, bayrağına ,saygılı birer vatandaş. Bizler de vatandaşlarımızdan bu söylemleri duydukça kendimizi kapalı kapılar arkasında saklayamayız ve üst perdeden vatandaşlarımız ile konuşamayız, o yüzden vatandaşlarımız ile temaslarımız sürecektir.”

 -Son zamanlarda ülke genelinde kadına dönük şiddette artış var, Mardin ölçeğinde nasıl tedbirler alınıyor uygulamalarınızdan söz eder misiniz?

   İl Emniyet Müdürü Karabulut : Devletimiz kadına yönelik şiddet olaylarında, olduğundan fazla hassas ve dikkatli. Bizler de bu konu için de özel ekipler ile beraber son teknoloji cihazlar yardımı ile elimizden gelen her şeyin en iyisini yapıp kadına şiddet olaylarını azaltacağımıza inanarak  ve hassasiyet içerisinde bu olayların üzerinde duruyoruz. Burada erkeklere düşen görev yolda şiddete maruz kalan kadınları izleyip yada onların videolarını paylaşarak değil, üzerlerine düşen görevi yapıp bizleri hemen haberdar etmesidir. Unutmasınlar ki o kadınların yerine kendi akrabaları, kızları ve hatta eşleri bile olabilir.  Benim buradan tüm erkeklere diyeceğim şudur “ Bütün Kadınlarımız Sizlere Emanet” .çünkü bizim töremizde kadınların yeri her zaman ayrıdır ve ayrı kalacaklardır bunu  bilincinde olarak kendi üzerlerine düşeni yapmalarını isterim”

   Mardin İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut kimdir?

 1965 yılında Elazığ ilinde doğdu. İlk ve Orta tahsilini Elazığ ilinde tamamladı. 1983 yılında Polis Koleji, 1987 yılında ise Polis Akademisi'nden mezun oldu. Çeşitli rütbelerde olmak üzere sırasıyla; İzmir Emniyet Müdürlüğü, Batman Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tokat Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde değişik birimlerde görev yaptı. 14.07.2010 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığı ve Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görev yaptı. Kilis İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktayken, 06.07.2021 tarihinde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mardin  İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR