GÜNDEM

Güneydoğulu Gazeteciler 10 Ocağı Şanlıurfa’da Kutladı

Güneydoğulu Gazeteciler; Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti bu yıl 6’ncısı düzenlediği “10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü” Şanlıurfa’da kutladı. Düzenlenen geceye Şanlıurfa protokolü ve siyasetçilerin yoğun ilgileri dikkat çekti.

Güneydoğulu Gazeteciler 10 Ocağı Şanlıurfa’da Kutladı
11-01-2023 14:51
11-01-2023 15:13
MARDİN

           Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu  Başkanı Mehmet Çelik ,Her yıl çeşitli etkinliklerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmayan ve  ev sahipliği yapan Tahir Gülebak'a teşekkür etti.

      Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 11 ilde görev yapan yerel ve yaygın  basın mensupları Nevali Otel’de düzenlenen kutlama gecesinde bir araya geldi.

        Geç saatlere kadar süren Çalışan Gazeteciler Günü etkinliklerine  Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Mardin AK Parti eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HÜDA Par İl Başkanı Emin Özaslan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Büyük, oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

        Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, İletişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Kızıltepe Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydoğan, Siirt Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu başkanı  Arif Kurt ve Yönetimi, Kilis Çalışan Gazeteciler Cemiyet Nezir Çağlar, Adıyaman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, Malatya Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Yönetimi geceye katıldı.

   Vali Ayhan, zorluklar mesleğe değer katıyor

    Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, gazetecileri ve yöneticileri gecede buluşturan getiren Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak’a teşekkür etti. Vali Ayhan “ Bugün hem idareciler  hem de çalışan gazeteciler günü.10 Ocak Çalışan Gazeteciler  gününüzü kutluyorum. En kötü günümüz böyle güzelliklerle neşe içinde olsun. Valilik olarak sizlerle bir araya geldik, birkaç güzel programlar yaptık. Her mesleğin kendine has zorlukları vardır. Hiçbir meslek bal, börek değildir. Büyüklerimiz hep öyle derdi. Dolaysıyla her mesleğin cilveleri varıdır. Basın camiası olmak, halkın sesi olmak güzel ama zorlukları da var, bunların ikisi bir araya gelince işi güzel kılıyor. Tahir Bey’e teşekkür ediyorum görev yapan basın mensuplarımızı, idarecilerimizi, sivil toplum kurulanlarımızı, başka ilerde bulunan misafirlerimizi burada bir araya getirerek çok nezih ortam oluşturdu kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

        Teknolojik Gelişmeler haberciliğe farklı boyut kazandırdı

   10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuşan Mardin eski AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Gazeteci Yazar  Orhan Miroğlu; Teknolojik gelişmelerin haberciliği farklı bir boyut kazandırdığına dikkat çekerek, atılan bir Twiter’in bazen yapılan haberlerin önüne geçebildiğini söyledi. Gazeteci-Yazar kimliği ile geceye katıldığını kaydeden Miroğlu dile getiriline sorunları ilgili yerlere taşıyacağını belirterek  “Sizler tek tek bulunduğunuz şehirlerde doğru tercihler yapmasaydınız, hakikatin peşinde koşan gazeteciler olmasaydınız ne bugün Urfa bu halde olurdu, ne de başka illerimiz arzu ettiğimiz bu halde olabilirdi.” dedi.

“GAZETECİLERİMİZE ÜST BAŞARILAR DİLİYORUM”

Gazetecilere görevlerinden üst başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan; “Gazetecilik kamuoyunu tanımada ve ifade etmede ayrı bir yere sahiptir. Gazeteci kamuoyunu adına soru soran, gazeteci sorunların yanıtını bulan, gazeteci merak uyandıran, gazeteci merak eden ve gazeteci merak giderendir. Bu nedenden dolayı kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar mesailerinde hak ve halkiyatlarını yerine getirirken üst başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 İMKÂNSIZLIKLAR İÇERİSİNDE KIVRANDIKLARINI KAMUOYU BİLMEKTEDİR”

   Gecenin açılış konuşmasını yapan  Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak; “Ülkemizin dördüncü kuvveti olan basınımızın özgür ve kalemine sadık, yeni bir yıl geçirmesini dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Kamuoyunun, doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli irademizin dördüncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biridir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak sektör çalışanlarının maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir” dedi.

           Herkesin özgür ve tarafsız basına ihtiyacı olacak

      Güneydoğu Anadolu Gazeteciler federasyonu Başkanı Mehmet Çelik   Çalışan Gazeteciler Günü, patronların "üç günlük gazete çıkarmama kararını" protesto edip dayanışarak kendi gazetelerini çıkaran gazetecilerin günü olduğuna dikkat çekerek. ”Öncelikle günümüzün, idareciler günü ile çakışması hem anlamlı hem de önemlidir. Bir anlamda kader birliği yaptığımızın göstergesidir.

    İdareciler hizmet yürütümünü yaparken, bizler hizmetlerde meydana gelen eksiklik ve aksaklıkları ortaya koyuyor, vatandaş ile idare arasında köprü görevi üsteleniyoruz.

Özgür basın, demokratik hak ve özgürlüklere inanın hepimizin ihtiyacı vardır ya da bir gün olacaktır. Merdiven altı internet sitelerinin ve etik kurallara uyulması ve her eline fotoğraf makinesi geçirenin gazeteciyim dememesi için, bir an önce basın meslek odasının yasalaşmasını bekliyoruz “ dedi.

     

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR