YAŞAM

Güneydoğu Gazetecileri, Adıyaman’da toplandı

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonuna bağlı 9 İl’in Gazeteciler Cemiyetleri Adıyaman’da buluştu. Toplantıya TGK Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı da katıldı.

Güneydoğu Gazetecileri, Adıyaman’da toplandı
26-09-2021 08:44
26-09-2021 09:07
MARDİN

         Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonuna bağlı 9 İl’in Cemiyet Başkanları, GGF Başkanı Mehmet Çelik Başkanlığında, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya’ının ev sahipliğinde  gerçekleştirilen toplantıya Siirt Gazeteciler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ve Başkan Yarımcısı Hatice Türkan, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak ve  Gülizar Gülebak, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, ve Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ katıldı.Mesleki sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Federasyonun önümüzdeki süreç içinde izleyeceği yol haritası belirlendi.

         Cemiyet Başkanları illerinde karşılaştıkları sorunları anlattı. GGF Başkanı Mehmet Çelik  ve TGK Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, karşılaşılan sorunların aşılması  için yapılacak çalışmaların ve çözüm yollarının detayları hakkında bilgi verdi

         GGF Yönetimi,   AK Parti GMDK Başkanı  Ahmet Aydın,, AK Parti Milletvekili  Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı  Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, siyasi  parti temsilcileri ve kurum temsilcileri ile bir araya geldi, yerel basının sıkıntılarını ile getirdi ve destek istedi

           Ev Sahibi Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, GGF Yönetimini, TGK teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Medya İş Sendikası Genel başkanını ağırlamaktan ve toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AGC Başkanı Zeki Dişkaya, toplantıya destek veren Vali, Rektör, Beldeye Başkanı ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti Dişkaya ” Öncelikle Federasyonumuzun yapacağı çalışmaların bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Aydın’ın Ankara’daki etkisinden konfederasyonumuzun istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Aydın’dan sahadaki mensuplarımızın ve basın sektörümüzün sorunlarının çözümü noktasında kendilerinden beklentilerimiz olduğunu da buradan ifade edeyim. Şeklinde konuştu.

         GGF Başkanı Mehmet Çelik, “Bizi bu nezih, seçkin yerde sizlerle buluşturan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Zeki Dişkaya’ya huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Adıyaman’ın çok güzel tarihi mekanlarını gezdik. Gazeteci arkadaşlarımdan burada gözlemledikleri güzel şeyleri illerine dönüşlerinde geniş çapı yazmalarını kendilerinden istiyorum. Toplandığımız ilde mesleki sorunlarımız ve çözüm yollarını masaya yatırırken toplandığımız ilin sorunlarına da değiniyor ve haberleştiriyoruz.” dedi.

 .         TGK Teşkilat Başkanı Özdemir ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ulaşamadıklarını söyledi. Özdemir “Bakanlarımıza gidiyoruz, genel başkan yardımcılarına da gidiyoruz ama İletişim Başkanı’ndan randevu alıp sorunlarımızı iletmeyi başaramıyoruz. Geçmişte basından sorumlu başbakan yardımcısı oluyordu. Çözülen oluyordu, çözülmeyen oluyordu. Ama sorunların çözümü için gayret gösteriliyordu. Önümüzdeki günlerde sosyal medyayla ilgili yasa, meclisin gündemine gelecek. Bu konuda katkı sunmak istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun görüşlerinin alınması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da sıkça ifade ettiği için artık gerçekleşeceğine inanıyoruz.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 .          AK Parti GMDK Başkanı  Ahmet Aydın, yerel basın sorunlarını meclise taşıyacağını, kapılarının her zaman basına açık bölge insanına açık olduğun söyledi. Aydın “Ev sahipliğinden dolayı Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya’ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Habercilik anlamında son dönemlerde sosyal medyayla birlikte yaygınlaşan geniş ama kontrolü gittikçe zorlaşan bir ağ var. Bunun hukuki anlamda çözümü için çalışmalarımız var. Ayrıca Ankara’da kapımız sizlere her zaman açık.” dedi.

                  Belediye Başkanı Kılınç; “ Dijitalleşme ile birlikte basın sektörünün sıkıntıları daha da arttı. Pandemi bu işin tuzu biberi oldu. Ama demokratik bir ülkede basın olmazsa olmaz. Bu toplantının ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

                           Vali Çuhadar’a ziyaret

                  Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı Makamında ziyaret etti. Federasyon yönetimini Cumartesi günü makamında kabul eden Vali Çuhadar, Bölge Gazeteci Cemiyet Başkanlarının Adıyaman’a toplanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

                Nemrut Dağında gün batımı izleyen ve  cendere Köprüsünü ile Perre yaşam alanlarını gazen gzateciler, Adıyaman'daki tarihi dokuya hayran kaldı.

             İki gün süren toplantının ardından,  GGF Yönetimi, toplantıya ev sahipliği yapan Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya yönetimine teşekkür etti.

 

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR