SAĞLIK

Güneydoğu’nun En Donanımlı Hayvan Hastanesi Mardin’de

Mardin Artuklu ilçesinde tam teşekküllü hayvan hastanesi açıldı. Hayvan Hastanesinin Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en donanımlı hastanesi olduğu belirtildi.

Güneydoğu’nun En Donanımlı Hayvan Hastanesi Mardin’de
12-02-2022 18:20
12-02-2022 18:24
MARDİN

       Mardin'de hizmete açılan bölgenin en donanımlı  Hayvan Hastanesinde, röntgen cihazından, diş temizleme, ultrason cihazından kan tahlil laboratuvarına kadar, bir hastanede olması gereken tüm cihazlar mevcut.

      Hayvanların her türlü tedavi ve ameliyatların veteriner cerrah ve hekimler tarafından yapılabileceği hastanede 7 hayvan kapasiteli pansiyon mevcut.

           Hayvan sahipleri ve ciddi rahatsızlıklara sahip olan sokak hayvanlarının şimdiye kadar çevre illere, tedavi ve  ameliyat edilmek üzere gönderildiğini söyleyen Veteriner Hekim Şakin Oğuz, bundan böyle, kentte açılan  ilk özel hayvan hastanesinde tedavi ve ameliyatların yapılacağını söyledi.  

       Bölgede hayvan hastanesinin büyük bir eksiklik olduğuna vurgu yapan Veteriner Hekim Şakin Oğuz, “Modern cihazlarla donanımlı hayvan hastanesini açmaya karar verdik. Her biri kendi alanında uzman 3  hekim ve bir tekniker arkadaşımızla hastanede hizmet vereceğiz. Buranın asıl önemli kısımları  ful ve modern ekipman bulunuyor. Gazlı anesteziden tutun röntgen cihazına kadar son model cihazlarla donamımız var. Buranın en önemli özelliklerinden bir başkası ise pansiyonunun olması ve yoğun bakımının olması 7/24 kamera sistemi ile biz yoğun bakımımızı pansiyonumuzu hayvanlarımızın denetimini yapabilmekteyiz. Bölgenin böyle bir hastaneye  ihtiyacı vardı. ” dedi.

 “Sokak hayvanlarına yüzde 50 indirim”

 Özellikle sokak ve başıboş hayvanların çok olduğuna dikkat çeken Veteriner Hekim Oğuz, sokakta bulan hayvanları, hayvan  severlerin  getirip aşı ilk yardımlarını yaptırdıktan sonra yine sokağa bırakmak zorunda olduklarını ve  tedavilerine devam edilmediğini ifade etti  Oğuz, “Bunun için özellikle pansiyonumuzu ve yoğun bakımımızı açma kararı aldık. Nasıl bir avantaj sağlıyor. Bu bize bu hayvanları getirdiğinizde bir hafta, 10 gün veya 20 güne kadar biz bu pansiyonda tutabiliyoruz. Sokak hayvanlarına ayrıca biz maliyeti üzerinden yüzde 50 indirim uygulayarak tedavinin bir kısmını kendimiz de karşılamış oluyoruz. ” diye konuştu.

               Mardin Hayvan Sever şehirdir

         Mardin’in kültürel ve tarihi değerlerinin yanında, hayvan sevgisinin de üst düzeyde olduğunu söyleyen  Veteriner Hekim Şeyda Sevinç, “Daha önce hayvanlarımız çevre illere ameliyat için gönderiliyordu. Tedavi sonuçlanmadan geri getiriliyordu. Bundan böyle hayvanların ameliyat ve tedavilerini yerinde yapacağız. Sonucu gözlemleyeceğiz ve hayvanlarımız sağlıklarına kavuşmuş olarak sahiplerine teslim edeceğiz. Kan tahlilleri, röntgen, ultrason, doğum, diş temizliği, kulak ve göz hastalıklarının tedavisini uzman arkadaşlarımızla gerçekleştireceğiz. Donanımlı bir insan hastanesinde  ve ciharlar var ise bizim hastanemizde de o cihazlar mevcut.” Şeklinde konuştu.

       Açılışa, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış, Savur İlçe Başkanı Ensari Kavak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Alan ile çok sayıda hayvan sever katıldı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR