YAŞAM

HÜDA PAR Genel Başkanı Mardin'de

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mardin’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Yapıcıoğlu, asgari ücretten vergi alınmaması ve bunun anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledi. 

HÜDA PAR Genel Başkanı  Mardin'de
30-10-2021 08:29
30-10-2021 08:36
MARDİN

      HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mardin’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Yapıcıoğlu, asgari ücretten vergi alınmaması ve bunun anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledi. 

Mardin’in tarım kenti olduğunu ve kente tarımla uğraşan çiftçinin elektrik faturalarının fazlasıyla kabarık geldiği şikâyetlerini dile getiren Yapıcıoğlu, her yerde kendilerine iletilen bu sıkıntıların araştırılması için parti merkezi olarak araştırma komisyonu kuracaklarını söyledi. 

  Yapıcıoğlu, “Halk, kabarık faturalardan şikâyetçi. Özellikle yüzde 80’i tarımla geçinen ve arazilerinin üçte biri sulanabilir bir tarım kentinde, çiftçinin tarımsal sulama için kullandığı elektrik faturalarının kabarık gelmesine dair şikâyetlerin mutlaka takip edilmesi ve bu soruna çözüm bulunması gerekiyor. Genel merkez olarak bir ekip oluşturup detaylı bir şekilde bu konuyu araştırıp sebepleri ve çözüm önerilerini tespit edip kamuoyuyla paylaşmak üzere bir çalışma içerisinde olacağız. Elektrik faturalarıyla ilgili dile getirilen iddiaları kurum yetkilileriyle de görüşeceğiz.” dedi.

Halkın gündeminde geçim sıkıntısı, zamlar, enflasyon ve işsizliğin yoğunlukta olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, asgari ücret ile ilgili şu ifadeleri kullandı: 

 “Yeni açlık sınırı rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için aylık 3 bin 93 liraya ihtiyacı var. Asgari ücret ve emeklilerin belli bir kısmının aldığı maaşlar bu açlık sınırının altında. Bu vesileyle daha önceden defalarca dile getirdiğimiz teklifi tekrarlıyoruz. 2012 yılında Meclis’te kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda bulunan 4 partinin üzerinde anlaştığı maddelerden biri asgari ücretten vergi alınmamasıyla ilgiliydi. Biz bu partilere çağrıda bulunarak ‘2012 yılında anlaştığınız bu mutabakat aynı zamanda millete verilmiş bir söz olarak kabul edilmeli. Lütfen halka verdiğiniz bu sözü yerine getirin. Asgari ücretten vergi alınmasın. Anayasada da bu değişikliği yaparak halkın önemli bir kesimini rahatlatın! Asgari ücretin yanında halkın temel gıda ihtiyaçlarından da vergi alınmasın, dar gelirliler vergilerden arındırılsın. Böylece hayat pahalılığı bir nebze olsun hafifler.’ diye teklifte bulunuyoruz.” 

     Teskere konusundaki görüşleri soran bir gazeteciye, Yapıcıoğlu; siyasi partilerin kendi görüşleri doğrultusunda verdikleri bir karar olarak değerlendirir, Suriye’deki gelişimlerin, dış politikadaki hatalardan oluştuğunu söyledi. Yapıcıoğlu” 30 Yıl önce Irak için 1 koyar 3 alırız  ile sınır kapısından girer Emevi Camiinde namaz kılarız politikası bugünleri doğurdu. Silahla, çatışma ile kavga ile sorunlar çözülmez. Barışçıl akılcı dış politikalarla, emperyalist güçlere fırsat yaratmadan sorunlar çözülür.” Dedi. 

Mescid-i Aksa’nın hemen bitişiğinde Filistinli Müslümanlara ait olan Yusufiye Mezarlığının yerle bir edildiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Siyonist rejim orada park yapmak için mezarlıkları yıkıyor. Bu duruma İslam dünyası tepkisiz ve sessiz… ‘Hiç olmazsa ölülerimizi rahat bırakın!’ diyen bir annenin sesi duyulmuyor. Bu annenin sesine insanlığını kaybetmemiş herkesin kulak vermesi ve bu konuda çözüm bulunması için Siyonist rejime baskı yapması ya da en azından tepki göstermesi gerekir. Filistin’i işgal eden Siyonistlerin cesareti çokluktan ya da güçlerinden değil Müslümanların dağınıklığı ve ihtilaflarından dolayıdır.” dedi. 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR