GÜNDEM

İl Başkanı Kılıç, Gazeteciler Gününde Gündemi değerlendirdi

Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç “ Sadece kendi İçine kapanık bir ülke olmanın ötesinde dünya ile iletişimi güçlü olan bir ülkede yaşıyoruz”

İl Başkanı Kılıç, Gazeteciler Gününde Gündemi değerlendirdi
12-01-2022 07:15
12-01-2022 07:20
MARDİN

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mardin’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Mardin Ak Parti  İl başkanı Kılıç, gazetecilerin gününü kutladı, bazı açıklamalarda bulundu ve  soruları cevapladı.

         Kılıç yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de ekonomik olarak etkilendiğini belirterek, “ Pandeminin ortaya çıkmasından ve uzun bir süre devam edeceği anlaşıldıktan sonra her ülke kendi imkanları doğrultusunda bir mücadele içine girdi. Türkiye'de bu ülkeler arasında yer aldı. Son dönemlerde özellikle dünyada yaşanan ekonomik daralma ile ilgili dünya  gündeminde konuşulan ülkede yaşıyoruz. Pandemi sonrası tüm dünyada olduğu gibi üretim noktasında ilk etapta ve kapanmalar noktasında bir hareketlilik başladı.  İlk etapta dünya kapanmaya gitti, ondan sonra üretimi durdurmaya gitti. Tam tersine bizim ülkemizde süreklilik taşımayan zaman zaman kapanmalar yaşandı.  Şartlara göre tedbirlerimizi aldık, üretim noktasında kesinlikle hiçbir şekilde durdurmaya gidilmedi, üretim noktasında da artışlar yaşandı. Ekonomik göstergelerini zaten hep beraber geçen gün Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhubaşkanımız anlattı. 2020 ekonomik anlamda büyüyen iki ülkeden biriyiz. Pandemi ile mücadelede kendi aşısını  üreten ülkeler arasında yerini aldı ve Türkiye Turkuvac ile kendi ilacını kendi üreten ilk 9 ülke arasına gird1”dedi

                           Kur Korumalı Mevduat Modeli

       Bununla beraber 2021 yılını bütün kısıtlamalara rağmen, fiyat artışları olduğuna dikkat çeken Kılıç  “buna rağmen hükümetimizin aldığı tedbirler ile hafif bir şekilde atlatmaya çalıştık.  Zaten geçen Aralık ayının son haftası içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle dalgalı kur fiyatlarına karşı kur korumalı mevduat modeli Türkiye için has bir model oldu ve Türk müteşebbislerin önünü açan bir model oldu. Bunun uygulanmasıyla birlikte yavaş yavaş bunun semeresini alıyoruz. Şimdilik belli bir noktaya düştü daha düşmesi için çalışmalar devam ediyor. Özellikle ihracat noktasında ciddi bir artışla % 32 civarında bir artış oldu. Türkiye 225 milyar doları aşmış buda yeni pazarlar demek ve bundan sonra yeni pazarlarda kalıcı olmaya devam edecek.” Şeklinde konuştu

           Dış Dünya İle ilişkilerimiz sağlam

            Afrika ülkeleri ile olan ilişkilerde yeni bir ivme kazandırıldığını  ifade eden Kılıç “özellikle savunma sanayisi ile   Afrika ülkelerinin merkezi haline gelmeye başladık Türki Cumhuriyetlerle bağımız devam ediyor bütün bunları yaparken iç muhalefetin tutarsız davranışlarıyla karşı karşıya kalıyoruz.”

                 Mardin'in gelişmesi noktasında her türlü imkanımızı seferber ettiklerini, Ak Parti yönetim ve tesilcileriyle birlikte Mardin'in bir adım daha öteye giderilmesi için neler yapılması  gerektiğine kafa yorduklarını aktaran Kılıç” Ankara'dan Merkezi hükümetin bize sunacağı imkanları Mardin'e nasıl taşıyabilirizin çabası içerisinde yer aldık.

      Tıp Fakültesi olsun Şehir Hastanesi olsun, Mardin Midyat yolu olsun, Kızıltepe Ceylanpınar yolu olsun, Midyat ve Nusaybin diş hastaneleri olsun yine Mardin Merkez ek hizmet binası olsun bu anlamda da ciddi bir çaba içerisindeyiz. En son Sayın Cumhurbaşkanımızın il başkanları toplantısında bir müjdesi oldu bize biliyorsunuz anıtlar kurulu talep etmiştik. Turizm Bakanı'nın imzası ile anıtlar kurulu Mardin'de resmen kuruldu. Bu bizim için çok önemliydi  1431 civarında tarihi konağımız var ve bini aşkın özel mülkiyet tarihi yapımız ile birlikte 2500’e yakın kültür mirasımız var. Bunların restorasyonu noktasında mimarlarımız sürekli Urfa’ya gitmek zorunda kalıyorlardı en azından bunu Mardin’de rahat bir şekilde ve ortamda çalışacaklar.” Dedi

               Mezopotamya Ovası su ile buluştu

        GAP ile ilgili olarak  Kızıltepe’de Ayrık, Yayımlı ve Yumurcak tarafında 60 bin dönümlük bir alanın seçildiğini  bu yaz  sulanacağını belirten Kılıç “ 220 km kanal tamamlandı. O kanalın yanlarında bulunan arazilerde bu yaz sulanacak. Diğer yandan da gölet çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor ve yüzde 85 oranında bitmiş durumda. 2023 yılı içerisinde göletten de sulama imkanı olacak. GAP ile ilgili artık kaynak ayrılıyor ve hızlı bir çalışma var. Bu temponun hızlı bir şekilde devam etmesi bekleniyor ve yıl içerisinde Kızıltepe ayağı bitecek diye umut ediyoruz.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR