ASAYİŞ

İl Emniyet Müdürü İlker Emir, 'Vatandaşın huzuru önceliğimizdir'

İl Emniyet Müdürü M. İlker Emir 'Sahte alkol olmak üzere, uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz'

İl Emniyet Müdürü İlker Emir, 'Vatandaşın huzuru önceliğimizdir'
03-11-2020 19:33
Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne atanan, M.İlker Emir, vatandaşın huzur ve güvenliğinin öncelikli görevleri arasında yer aldığını hatırlatarak, il genelinde uyuşturucuya karşı eykin bir mücadele başlattıklarını söyledi.""

İstanbul’da ve farklı turizm bölgelerinde asayiş ve il emniyet müdürlüğü görevini sürdürdüğünü, deneyimlerini atandığı Mardin’de uygulayarak, uyuşturucu, hırsızlık ve halkın huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Özel Ekip Kurduk

Farklı birimlerde farklı ekiplerle hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen İl Emniyet Müdürü İlker Emir “Her birimde özel ekipler kurduk. Uyuşturucu alanında farklı bir uygulamamız oldu. Belli noktaların dışında, değişik zamanlarda, değişik sokak aralarına giriyor ekiplerimiz. Dört ay içerisinde şimdiye kadar miktar olarak en büyük eroini ele geçirdik. “ dedi.

Sahte Alkolden ölen yok

Mardin’in turizm bölgesi olmasına rağmen şimdiye kadar sahte alkolden can kaybı olmadığına dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Emir “Uyuşturucunun her türlüsüne karşı mücadelemiz var. Sahte alkole karşı ekiplerimiz tetikte. Şüpheli mekanlarda uzman ekiplerimiz sahte alkol denetimlerini sürdürüyor. Şimdiye kadar sahte alkolden can kaybı olmadı” şeklinde konuştu.

Masada oturarak asayiş sağlanmaz

Daha önce görev yaptı yerlerde farklı uygulamalarla, hırsızlık ve uyuşturucu alanında başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Emir, “Asayiş ve uyuşturucu ve terörle mücadele, masa başında oturarak mücadele edilemez. Değişken, hareketli ve mesai kapsamını aşan çalışma yöntemleri, asayişi sağlamak mümkündür. Asayiş ve uyuşturucu konularında, gençlerin bu yola neden saptıklarını araştırıp, caydırıcı ve ikna edici yöntemleri devreye koyuyoruz.” Dedi

Öğrencilerin yüreğine gireceğiz

Gerçekleştirecekleri projelerle her öğrenciye ulaşmaya çalışacaklarını kaydeden İl Emniyet Müdürü Emir “İlkokul öğrencilerimize dönük projelerimiz var. Polis teşkilatının, bu milletin evlatlarından oluştuğunu, bu milletin kardeşi, dostu olduğunu, çocuklarımıza vereceğimiz mesajlarla anlatacağız. Öğrencilerimizin ve vatandaşımızın kalbine gireceğiz. Hedefimiz bu. Vatandaşımızın huzuru bizim önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü M. İlker Emir, 1995-1996 yıllarında askerliğini yedek subay olarak Mardin’de yaptığını, Mardin’in gerek tarihi dokusu gerekse kültürel yapısının her zaman ilgisini çektiğini, Mardin’de İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktan mutluluk duyduğunu, kapılarının vatandaşa ve basına açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Mardin gözetim altında

Şehrin tüm yolları, okullar ve yerleşim alanlarının kameralarla gözetildiğini belirten İl Emniyet Müdürü Emir” Öğrencilerimizin daha huzurlu ve güvenli bir eğitim ve öğretim yapabilmeleri için gereken her türlü tedbiri aldık. Özellikle okul çevrelerinde ekiplerimiz tetikte bekliyor. Anne ve babalar huzur ve güven içinde rahat olsunlar”dedi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR