YAŞAM

Sosyal uyum projesi kapanışını sergi ile yaptı.

Mardin' de sığınmacı ve yerel topluluklardan 20 kadın yaptıkları sabunları sergiledi.

  Sosyal uyum projesi kapanışını sergi ile yaptı.
20-03-2024 16:28
20-03-2024 16:56
MARDİN

 Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) sosyal uyum projeleri hibe destek programı kapsamında desteklenen, Mardin-Şırnak Eczacılar Odası tarafından gerçekleştirilen “Temiz Bir Dokunuş İçin El Ele Sosyal Uyum Projesi”nin son atölye gününde yapılan çalışmalar sergilendi.

Ocak ayında başlayan ve 3 ay boyunca devam eden Temiz Bir Dokunuş İçin El Ele Sosyal Uyum Projesi son atölyesini gerçekleştirdi. 3 ay boyunca sığınmacı ve yerel topluluklardan bir araya gelen 20 kadın, hem birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldu hem de sabun yapımına dair detaylı bilgi edindiler. Her hafta bir gün Mardin Eczacılar Odası Kültür ve Sanat Merkezi'nde (Cure Art) bir araya gelen kadınlar, lavanta, bıttım, kayısı çekirdeği, kahve, gül vb. ürünlerden sabunlar ürettiler ve bu ürettikleri sabunları son atölye gününde bir sergi ile tanıttılar.

Bu çalışmalar Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) fonuyla finanse edilen; Welthungerhilfe (WHH) yürütücülüğünde Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) tarafından uygulanan “Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Hassas Sığınmacı ve Yerel Toplulukların Koruma, Sosyal Uyum ve Geçim Kaynaklarına Erişiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi

       Sergiyi çok sayıda kişi ziyaret etti. Sergi ziyaretçilerden tam not aldı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR