EĞİTİM

Kadınlar Ürünlerini Sergiledi

Aile Destek Merkezi Kurslarına katılan kadınlar yıl boyunca ürettikleri ürünlerini sergiledi, sergiyi Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş açtı

Kadınlar Ürünlerini Sergiledi
22-06-2022 00:19
22-06-2022 01:21
MARDİN

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte Aile Destek Merkezlerinin (ADEM) sergilerinin açılışını yaptı ve  sergileri gezdi.

Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde kurulan Yalım Aile Destek Merkezi ve İstasyon Aile Destek Merkezinin yıl boyunca eğitimi süren katılımcıları tarafından yapılan çalışmaların ürünleri  sergilendi.

Mardin Müzesi avlusunda Yalım Aile Destek Merkezi Sorumlusu Aysun Gözü ve İstasyon ADEM Sorumlusu Sevim Ar’ın koordinasyonunda, kurslara katılan kadınların ürettikleri  ürünler sergilendi. Vali Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, ürünlerini sergileyen kadın kursiyerlerle sohbet ederek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Kadınların ürettiği takı, tasarım ve el işlerini çok beğendiğini söyleyen Vali Demirtaş “ Kadın ve genç kız kursiyerlerin ürettikleri ürünler oldukça güzel. Önemli olan kadınları ve genç kızların el becerilerini arttırırken, aile bütçelerine katkı sağlamaları ve ayakları üzerinde durmalarıdır. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların aile bütçesine katkı sağlamalarını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

      Açılış öncesi çocuklar  Reyhani oyunu ve gösterileri ile sergiye renk kattı.

Sergiye, Kurum Müdürleri, kursiyerlerin yakınları ve vatandaşlar da katılarak yoğun ilgi gösterdi.

ADEM sorumluları Aysun Gözü ve Sevim Ar, kadınları kurslarda yaptıkları ürünlerin satışından elde edilen gelirin kursiyerlere verildiğini söyledi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR