GÜNDEM

Midyat'ta, Dinler Buluşması Gibi Cenaze Töreni

Midyat İlçesinde toprağa verilen 17.Dönem Mardin Milletvekili Kenan Nuri Nevrozoğlu’nun cenaze töreni dinler buluşmasına döndü. Midyat’ta yaşayan Hristiyanlar ve Ezidiler, Müslümanlarla mezarlığa geldi. Kadınlar ise Kürtçe, Süryanice, Arapça ve Türkçe ağıtlar yaktı

 Midyat'ta, Dinler Buluşması Gibi Cenaze Töreni
30-11-2021 17:51
01-12-2021 18:00
MARDİN

       Haber:Mehmet Çelik  

   Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 17. Dönem Mardin Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Kemal Nehrozoğlu’nun ağabeyi Kenan Nuri Nehrozoğlu, Mardin’in Midyat İlçesinde bulunan aile kabristanına toprağa verildi.

       Tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde vefat eden 17’nci dönem Mardin Milletvekili Kenan Nuri Nehrozoğlu’nun cenazesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere, Memleketi Mardin’in  Midyat İlçesine getirildi.

       Nehrozoğlu Camisinde  cenaze namazı kılındı, Türk Bayrağına sarılı naaşı  aile mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine; Vali Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, İş İnsanı Edip Yenigün, ilçe protokolü üyeleri, Nehrozoğlu’un ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

                Cenaze tröeni dinler buluşmasına döndü

         Midyat ve çevresinde saygınlıkları ile tanınan  ve sevilen Nevrozoğlu ailesi mensubu 17.Dönem Mardin Milletvekili Kenan Nuri Nehrozolu’nun cenaze töreni dinler buluşmasına döndü. Cenaze törenine Midyat’ta yaşayan Hıristiyanlar, Ezidiler ve Müslümanlar akın etti. Farklı dinlere mensup kadınlar ise, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice ağıtlar yaktı.

        Türkiye’nin çeşitli yerlerinden, Avrupa ülkelerinden ve bürokratlardan çok sayıda çelenk geldiği gözlendi.

       Cenaze toprağa verildikten sonra, Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Kemal Nehrozoğlu taziyeleri kabul etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR