YAŞAM

Kılınç Dernek Kurdu, İhracata Yöneldi

Mardin Turşu ve Gıda İmalatçıları Derneği Başkanı Şerif Kılınç, organik sebze ve meyve üreticilerinin, ürünlerine alım garantisi veriyor

Kılınç Dernek Kurdu, İhracata Yöneldi
27-12-2022 22:43
27-12-2022 22:47
MARDİN

Mardin Organize Sanayi Bölgesinde, Turşu ve Gıda İmalatçılar Derneğini kuran, iş insanı Şerif Kılınç, organik tarımın yayılması ve organik tarım yapan üreticilerin korunması ve üretecekleri ürünleri satın alarak, yurt içinde ve yurt dışında pazarlamayı hedeflediğini söyledi.

       Uzun süreden beri kendi arazilerinde organik tarım ürünleri yetiştirdiğini, imalata dönüştürdüklerin ürünlerin müşteri ve Pazar bulduğunu kaydeden iş insanı Şerif Kılınç, Mezopotamya ovasında ve kırsalda geniş tarım arazileri üzerinde yapılacak sebze ve meyvelere alım garantisi verdiklerini açıkladı. Kılıç” Kurduğumuz Dernek aracılığıyla, organik tarım yapmak isteyen üreticilere her türlü desteği vereceğiz. Tohumdan, ekime, sulamadan, ilaçlamaya  ve ürün toplanmasına kadar, tüm aşamalarda  üreticilerimize teknik destek vereceğiz. Bunun yanında yetiştirdikleri organik sebze ve meyveleri de alacağız. İşleyip pazara sunacağız “ dedi

         İhracat Hedefimiz var

    İlk etapta iç pazara yöneleceklerini ifade eden Dernek Başkanı Şerif Kılınç “Şimdilik ürünlerimize iç pazarda yüksek bir talep var. Zaman zaman Ortadoğu ülkelerine de ihracat yapıyoruz. Kurduğumuz dernek aracılığıyla hedeflerimizi büyüttük, Üreticilerin ürünlerini alarak işleyeceğiz ve satışa sunacağız. Bölgeden de bizim istediğimiz şartlarda meyve, sebze yetiştiren üreticilerin de ürünlerini alacağız. İç Pazar ile birlikte dış pazara yönelmeyi ve ürünlerimiz Avrupa ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyoruz. Teknolojik imkanlar kullanılarak dar alanda kaliteli ve bol ürün alma imkanımız var. Çiftçilerimizi ve üreticilerimizi bir çatı altında toplayarak, ürünlerinin katma değerini arttırarak emeklerinin karşılığını almalarını sağlamaları için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

          Güç Birliği Yapacağız

     Çiftçi ve üreticilerle bir çatı altında güç birliği yaparak geleneksel tarımı örnek alarak, modern organik tarıma geçmenin zamanı geldiğine dikkat çeken Başkan Kılınç “ Biz Mezopotamya’nın bereketli topraklarını iyi değerlendirirsek Türkiye’nin gıda ihtiyacını karşılayabilecek durumu gelebiliriz. Güç birliği yaparak, geçmişi unutmadan, ders alarak geleceğe dönük tarım yapmamız gerekiyor. Ek bekle ürün topla değil. Ek, bak, ilaçla ve sağlık ürün elde et mantığıyla olaya yaklaşıyoruz. Üreticilerimizle birlikte hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde sözlerini sürdürdü.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR