GÜNDEM

Kızıltepe’de Sokak İftar Sofrası

Kızıltepe İlçe Kaymakamı Çam “ her gün bir mahallede sokak iftar sofraları kurulacak,15 bin aileye gıda paketi yardımı yapılacağız. Bu yıl ramazan ayını ruhuna uygun bir şekilde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz"

Kızıltepe’de Sokak İftar Sofrası
05-04-2022 03:49
05-04-2022 04:00
MARDİN

         Basın Mensuplarına açıklamalarda bulunan, Kızıltepe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Çam, ilçe merkezinde bulunan 18 Mahallede  sokak iftar sofraları kurulacağını, 7 bin 500 kişiye gıda çeki olmak üzere 15 bin aileye gıda paketi yardımı yapılacağını söyledi.

          Pandeminin unutturduğu kaynaşma yeniden sağlanacak

         Son dönemde dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren pandeminin dayanışma ve kaynaşma  kültürünü zayıflattığını kaydeden Kaymak Çam “Ramazan ayının ibadet olarak en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için Kızıltepe İlçe Müftülüğü tarafından talep edilen camilerimizin temizliği ile ilgili çalışmayı gerçekleştirdik. 29 camimizi Ramazan'a hazırladık Bu yıl ramazan ayını ruhuna uygun bir şekilde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İlçemiz merkezinde bulunan 18 mahallede sıra ile sokak iftar sofraları kuracağız. Vatandaşlarımız ile, mahallelilerle iftar sofralarında buluşacağız, kaynaşacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz, karşılık sohbet edeceğiz. Kaynaşma kültürümüzü yeniden tesis edeceğiz.” dedi

         Paylaşım kültürü canlandırılacak

Ekonomik sıkıntıların paylaşım kültürünü de yıprattığına dikkat çeken Kaymakam Çam “Mahalle Muhtarları ile bir araya geldik. Her yıl yapılan gıda yardımlarının bu yıl nasıl yapılmasını konuştuk. İftar sofrası ve gıda paketi  arasında  çoğunluk kararı çıkmadı. Biz de 7 bin 500 kişiye 400 Tl’lik gıda çeki vermeyi kararlaştırdık. Büyükşehir Belediyesi 3 bin 500 gıda paketi hazırladı, hayır kurumlarından da gıda paketi gelmesini bekliyoruz. 15 bin dolayında ailemize gıda yardımı desteği sağlayacağız.” Diye konuştu

              İftar öncesi dua, sonrası da eğlence

     Mahallelerde düzenlenecek sokak iftar soflarında, iftar öncesi din adamalarının, Kur’anı kerim okumaları, dua etmeleri ve oruca dair söylemlerinin olacağını aktaran Kaymakam Çam “ Renkli iftar buluşmalarımız olacak. Dua ve Kur’an okuma ile başlayacak iftar buluşmalarımız, iftar sonrası ilahi ve semazen ekiplerinin gösteri ve söylemleri ile devam edecek. Tanınmış ilahi grupları ve semazen ekipleri ruhlara hitap edecek. Çocuklar için de farklı etkinlik ve programlarımız olacak. Hacivat-Karagöz oyunu, perde oyunları yanından, dondurma, pamuklu şeker gibi  ikramlarımız olacak. Mahallelerimizde sıra ile yapacağımız iftar sofralarından sonra devam edecek eğlence teravih namazına kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

              İftar Sofraları Hayırsever Vatandaşlardan

      İftar sofralarının masraflarının ise hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacağını, kaymakamlık ve belediye bütçesinden  herhangi bir harcama yapılmayacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Çam “ Kaymakamlık ve belediye olarak gıda paketi yardımı yapacağız. Hayırsever vatandaşlarımız da iftar sofraları giderlerini karşılayacak. Hangi mahallede hangi hayırseverin iftar yemeği vereceği belirlendi. Mahallelerin nüfus yoğunluğuna göre günlük 750 ile 1000kişilik iftar yemeği hazırlanacak” dedi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR