EKONOMİ

Kızıltepe'de Örnek Buğday pazarı.

Avrupa ve Ortadoğu'nun en güzel ürün borsası izleme salonu Kızıltepe Buğday Pazarında.

Kızıltepe'de Örnek Buğday pazarı.
02-05-2015 23:28

                    Haber:Mehmet Çelik

           Mardin'in Kızıltepe İlçesinde yapımı tamamlanan Hububat Ticaret Merkezi, sosyal donatıları, hububat depoları, yeşil ve yaşam alanları dikkatleri çekiyor. Merkezin içerisinde bir kooperatif ve bir derneğin olduğunu söyleyen  Ticaret Merkezi Başkanı M.Şerif Öter, çiftçinin ürünü değeri üzerinden alıp, satmasını kolaylaştırdıklarını söyledi.

            Kızıltepe Ticaret Merkezi bünyesinde bulunan 476 üyeli Kızıltepe Zahireciler Derneği ile 246 üyeli Sınırlı Sorumlu Zahireciler Kooperatifinin başkanlığını yapan M.Şerif Öter, ilçe merkezinde dağını halde bulunan üretici ve çiftçiler modern bir tesiste  bir araya getirdiklerini söyledi. Merkezin 213 dönüm alan üzerinde kurulduğu, merkezin içerisinde,360 dubleks işyeri, her biri 750 ton hububat kapasiteli 246 depo ve aralarında iki banka şubesi ve bir caminin de  bulunduğu, ticaret merkezi esnafının her türlü ihtiyacını karşılayacak  47 sosyal donatı bulunduğunu ifade etti.Başkan Öter Çiftçimiz, üreticimiz,tüccarımız yıllarca, hububatını ilçe merkezindeki işyerlerinde ya da belediyenin  gösterdiği sağlıksız yerlerde sattı. Bölgedeki fiyat hareketlerini takip edemediği için bazen alırken, Bazen de  ürününü satarken zarar etti. Ticaret Merkezini kurduktan sonra,üreticilerimiz sabah toplantı salonunda sandalyesine  oturup çayını içerken,bölgedeki hububat borsasını takip ediyor. Alacaksa veya satacaksa bölgedeki fiyatı göz önünde bulunduruyor.Malını,ürününü gerçek değeri üzerinden satabiliyor.? Dedi

                  Ticaret Merkezinde her şey var

             Hububat Ticaret Merkezinde,banka şubelerinden,camiye,lokantadan, markete kadar her şeyin düşüldüğünü söyleyen Başkan Öter Hububat ticaret merkezini bir yaşam alanı olarak düşündük. Bu yaşam alanında hububat depoları, donanımlı yazıhaneler,toplantı ve ürün borsası takip salonu,cami. Banka şubeleri lokantalara,marketler, sosyal  yaşamı kolaylaştıracak donatılara yer verdik. Yeşil alanlar,insanların oturabileceği yerler hazırladık. Hububat ticaret merkezine gelen bir üyemiz,dışarı çıkmadan her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir yaşam alanı bulur.? Şeklinde konuştu.

                  Yakında açılışı yapılacak

             Hububat Ticaret Merkezinin alt ve üst yapısının tamamlandığını belirten Başkan M.Şerif Öter, her şeyi kendi imkanları ile yaptıklarını, ticaret merkezine yatırım yapanların karlı çıktığını bildirdi. Öter Bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiğimiz dönemde birçok kişi inanmadı.Ama biz kararlıydık ve bir heyet oluşturduk,güvenilen bir heyet.Harcamaları,hesapları bu heyet yaptı. Herkesin güvendiği bu heyet amacımıza ulaşmamıza yardımcı oldu. Bugün ortaklar çok memnun.Yakında açılışımızı yapacağız.Kızıltepe ilçesinin böyle bir yatırım,böyle bir tesise ihtiyacı vardı. İnsanımız her güzelliği hak ediyor? şeklinde sözlerini sürdürdü. 

     

 

 



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR