GÜNDEM

Kızıltepe'ye Gelecek Ezidiler İçin Belediye Halk Evlerini Açtı

IŞİD'in Şengal'e yapmış olduğu saldırıların ardında Türkiye'ye gelen Ezidi halkın yer sorununa çözüm olmak amacıyla DBP'li Mardin Kızıltepe Belediyesi tarafından kendilerine ait halk evleri düzenlendi.

Kızıltepe'ye Gelecek Ezidiler İçin Belediye Halk Evlerini Açtı
14-08-2014 09:35

IŞİD'in Şengal'e yapmış olduğu saldırıların ardında yüzlerce Ezidi Silopi kapısında beklerken yüzlerce kişi Türkiye'ye geçiş yaptı. Türkiye'ye geçiş yapan ve Şırnak Silopi'de kalan Ezidi halka tahsis edilen yerlerin dolması nedeni ile Kızıltepe Belediyesi tarafından hazırlıklara başlandı.. hazırlıklar kapsamında Kızıltepe Belediyesine ait Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Ferhat Kurtay halk evi Ezidiler için temizlenerek düzenlendi. Halk evinin düzenlenmesi sırasında mahallede bulunan çocukların da yardım etmeleri dikkat çekerken kimi çocukların gelecek olan Ezidi çocuklara yardım edeceklerini onlara hoş görü bir şekilde yaklaşacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kızıltepe Belediyesi EŞ başkanı İsmail Ası ise, kendilerinin bu hafta içinde yaklaşık 80 Ezidi halkı beklediklerini belirterek 'Silopi'de yer kalmadığı için bizler Ezidi kardeşlerimize yer vermek amacıyla halk evlerimiz açtık. Burda Ezidi kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak ve onlara yardım edeceğiz. Tabiki şuanda bizler sadece bir tane halk evini onlara tahsiz ettik. Ama talep olduğu takdirde bizler diğer halk evlerimizi de açıp Ezidi kardeşlerimizi kucaklamaya ve yardım etmeye hazırız' dedi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR