TURİZM

KONAK DEĞİL, SARAY YAVRUSU

Yay Kardeşlerin turizme kazandırdıkları “Yay Konağı” Restoran, Cafe ve dinlenme yeri, işlemesi ve donanımı ile Konaktan ziyade Saray Yavrusuna benziyor.

KONAK DEĞİL, SARAY YAVRUSU
19-04-2022 12:03
19-04-2022 17:23
MUĞLA

Mardin Artuklu İlçesi birinci cadde üzerinde, Hasan Ammar Çarşısı karşısında bulunan eski evlerini restore ederek, turizme kazandırılan  “Yay Konağı” mini bir saray görüntüsü veriyor.

  Yay Kardeşlerin restore ederek turizme kazandırdıkları 3 kat ve iki teraslı Konakta, iç duvarlarda kullanılan işlemeli taşlar, tavanda altın varak işleme, aydınlatma, sütunlar, masa ve sandalye takımları, kullanılan mutfak eşyaları, bıçak, kaşık, çatal ve tabakların farklılığı konağı, saray yavrusuna dönüştürdü.

  Konağın her çalışmasını projelendiren Turizmci İş İnsanı, Sanayici İnşaat Mühendisi Serdal Yay, farklı bir konsept ile Mardin’in Turizmine katkı sağlayacak bir mekan hazırladıklarını söyledi.

       Girişte hediyelik eşya

   Konağın girişinde bulunan karşılıklı dükkanlarda Mardin’e has hediyelik eşya ve yöresel hediyelik ürünlerin satışlarının yapılacağını ifade eden Serdal Yay “ Giriş bölümünde ziyaretçilerin dikkatini çekecek ve Mardin’i anlatan, Mardin’e has hediyelik ürünlere ayırdık. Konağımıza gelen turistler gidecekleri yere hatıra hediyeler alabilecek” dedi.

       İç Duvar Taşları İşlemeli

   Mardin’de cami ve tarihi evlerde kullanılan taş işleme motiflerinin, konağın iç duvarlarında tablo gibi kullanıldığını kaydeden Yay “Hazırladığımız projeyi sabırla hayata geçirdik. Tarihi binalarda ve medreselerde dış cephelerde ve iç süslemelerde kullanılan yuvarlak ve geometrik şekilli işlemeli taşları iç duvar süslemelerinde tablo görevi yapacak şekilde kullandık. Restoranda yemek yiyen veya cafe bölümünde kahvesini için misafirimiz, Mardin’deki taş işleme sanatının incelik ve zarafetini görecek. Orta dike sütunları da işlemeli taşlardan yaptık” dedi

          Masa ve mutfak eşyaları göz kamaştırıyor

    Restoran ve Cafe bölümündeki masa ve sandalyeler sadeliği ve zarafeti ile dikkat çekerken, yemek takımlarının uyumu göz kamaştırıyor. Serdal Yay “ Mutfak eşyaları ve servis takımlarını özel siparişle yaptırdık. Porselen ve bakır ağırlıklı. Her yemek veya sunum için özel servis takımları kullanılıyor. Sunuma  özel bir önem vereceğiz” şeklinde konuştu.

      Mahalli Yemekler, modern mezelerle renklenecek

Mahalli yemeklerin ağırlıklı olacağını belirten Serdal Yay “Mutfağımız mahalli yemek ağırlıklı olacak. Somut Kültürel Miras olarak gördüğümüz, geçmişte yapılan ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş yemek ve içecekleri lezzetlerimize katıp yeniden canlandıracağız. Gürme ekibi ile belirlediğimiz yemek ve mezeleri tadarak, tattırarak zengin bir mönü hazırladık. Konakta yenilecek yemeklerin kalitesinde, sunumunda ve tadında farklılık olmayacak. Damak tadına hitap ederken, geçmişte kalan yemeklerimizi de geleceğe taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

      Mezopotamya ve Kale manzaralı teras cafe

  Konağın üstünde kurulan teras cafede, alkol hariç her türlü içecek mevcut. Serdal Yay “ Biz tesislerimizde alkol vermiyoruz. Bunu prensip edindik. Hizmet kalitemiz Yay Konak’a yakışır şekilde verilecek” şeklinde sözlerini sürdürdü.

    Yay Konağının üst bölümünde ise aile fertleri ve özel misafirler için oluşturulan yatak ve dinlenme odaları da görülmeye değer nitelikte.   

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR