YAŞAM

Leyli Gecesinde Gençler Coştu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel değerlerinden Leyli Gecesi etkinliği düzenledi, gençler gecede coştu.

Leyli Gecesinde Gençler Coştu
19-06-2023 21:04
19-06-2023 21:08
MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, taşların ilmek ilmek işlendiği kültür ve sanat şehri Mardin’in unutulmaya yüz tutmuş Leyli Gecelerini tekrardan yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için etkinliklerine devam ediyor.

Adını Arapçadan alan ‘Leyl’ gece manasına geliyor. Mardinlilerin birbirlerinin evlerine giderek ya da belirli bir mekanda bir araya gelerek çeşitli hikayelerin anlatıldığı, müzik ve folklor oyunlarıyla geceye neşe kattığı bir kültür etkinliği. Leyli, aynı zamanda düşün, nişan, sünnet ve asker uğurlamalarında da icra edilir. Sanat Akademisi avlusunda düzenlenen etkinlik yoğun katılım üzerine Kamor Millet Bahçesi Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirildi.

Leyli Gecesi, temsili gelin ve damattın sahnelenmesi ile başladı ve ardından Mardin yöresine ait Reyhani oyunu sahne aldı. Daha sonra Mardin yöresine ait çeşitli türküler seslendirildi. Geceye katılan vatandaşlara yöresel çiğköfte, reyhani şerbeti ve mırra ikram edildi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR