POLİTİKA

Mahmut Duyan, CHP Mardin İl Başkanı Seçildi.

CHP Mardin İl Başkanlığına Eski Milletvekili ve İl Başkanı Mahmut Duyan seçildi. Selamlama konuşmasında duyan CHP Genle Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan randevu alamadığını söyledi

 Mahmut Duyan, CHP Mardin İl Başkanı Seçildi.
09-10-2023 08:02
09-10-2023 08:08
MARDİN

Mardin’in Merkez İlçesi Artuklu’da  Bilen tesislerindeki düğün salonunda düzenlenen CHP Mardin 38. Olağan İl Kongresi'nde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, kongrelerini tamamlayıp, kurultayı da bitirdikten sonra ‘hedef 400’ şiarıyla CHP'nin yerel yönetimlerde 400 belediyeye ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

‘400 BELEDİYEYE ULAŞMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Çelik, “Bizim kongrelerimiz aynı zamanda bir yenilenme dönemidir. Kongreler, yeni arkadaşların seçildiği, yeniliklerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne sirayet etmesi için bir fırsat dönemidir. Bu fırsat dönemlerini hep birlikte en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Kongreleri tamamlayıp, kurultayı bitirdikten sonra ‘hedef 400’ şiarıyla CHP'nin yerel yönetimlerde 400 belediyeye ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Bizler sadece cumhuriyetimizin değil, partimizin de 100. yaşını kutluyoruz. CHP'li olmak bir fedakârlık gerektirir. CHP'li olmak vefakârlıktır, her şeyden önemlisi sadakattir. Bu sadakatimiz bizim öncelikle cumhuriyetimize, cumhuriyetimizin değerlerinedir. Biz özgüvenini cumhuriyetin kurumlarından alan bir partiyiz. Gücünü Kuvva-i Milliye'den alan bir partiyiz. Bu anlayışla bu kongrelerin de birlik ve beraberlik ve dayanışma içinde geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

‘BU UTANÇLA MARDİN’DE YAŞAYAMAYIZ’

CHP Mardin İl Başkanlığı’na geçici olarak atanan ve kongrede aday olan Kılıçdaroğlu’nun eski Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken de yerel seçimlerde 5 belediye başkanlığını kazanma hedeflerinin olduğunu kaydederek, bunları Artuklu, Yeşilli, Ömerli, Midyat ve Dargeçit olarak açıkladı. Eken, “Bu belediyeleri alamayacaksak başarısızız demektir. Bu utanç ile biz Mardin’de yaşayamayız. Mardin’de şu anda bir tane meclis üyemiz yok. Bu ayıp benimdir, hepimizdir. Bu ayıbı ortadan kaldırmamız lazımdır.” dedi.

 CHP eski Mardin Milletvekili (22. dönem) ve eski il başkanı Mahmut Duyan da yeniden il başkanlığına aday olması üzerine konuşma hakkı tanındı. Duyan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sitemde bulunarak, ‘Ben hiçbir şey yapmadım, suçum nedir? Ben genel başkanımdan randevu istiyorum, randevu vermiyor. İktidar partisi, bizim gibi partide emeği olanlara üst kurulda oda ayırmış, hepsi orada. İlk önce partiye emeği olanları toplaması lazımdır.” diye konuştu. 

 Konuşmaların ardından iki liste halinde yapılan kongrede, oy kullanan 113 delegeden 64'ünün oyunu alan Mahmut Duyan yeni il başkanı seçildi. Mahmut Duyan eski CHP’lilere ve çağrıda bulunarak “gelin memlekete sahip çıkın” dedi


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR