GÜNDEM

Mardian Mall Yönetimi Gazeteciler Gününü Kutladı

Mardian Mal AVM Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gazetecilerle bir kahvaltıda buluştu, Gazetecilerin Gününü kutladı

Mardian Mall Yönetimi Gazeteciler Gününü Kutladı
09-01-2022 14:04
09-01-2022 14:10
MARDİN

Haber:Mehmet Çelik

Mardin Artuklu İlçesinde bulunan ve Bin 200 Kişiye İstihdam sağlayan Mardian Mall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen, Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Sinanoğlu ve Yusuf Kösen, AVM Müdürü Mahmut Yıldızhan ve pazarlama müdürleri ile birlikte Londoncafe’de gazetecilerle bir araya geldi, gazetecilerin “Çalışan Gazeteciler Gününü” kutladı.

               Yatırımımızı Memleketimize yaptı

         Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen, bin 200 kişinin istihdam ettiği AVM için büyük rakamlı harcamalar yaptıklarını söyledi. Feodal yapı içinde yatırım yapmanın zorluğuna değinen Başkan Kösen “AVM’ye harcadığımız parayı başka şehirde yapsaydık, burada kazandığımızın kat kat fazlasını kazanırdık. Bunu bilerek ve isteyerek yaptık. Yatırımlarımızı doğup büyüdüğümüz topraklarda yaptık. Bundan sonra daha geniş istihdamlı daha büyük yatırımlar yapacağız. İnsanlarımıza hizmet etmek, iş imkanı sağlamak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bazı çevrelerin engellemelerine rağmen, memleketimizin insanının ekmeğe, çalışmaya, eğlenmeye ihtiyacı var dedik ve yatırımımızı yaptık “dedi.

                  Markaları Mardin’e taşıdık

       AVM’ye  en tanınmış ve güçlü  markaları getirerek, Marka olan Tarihi Şehrin insanları buluşturduğunu ifade eden Kösen “ AVM sadece bina ile şehire zenginlik katmaz. İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da olan ünlü markları AVM’ye taşıdık, insanlarımızın hizmetine verdik. Bunun için marka kuruluşlarına kolaylıklar sağladık. Para kazanmaktan ziyade prestijli, doğu- batı arasındaki gelişmişlikten kaynaklı imkanları eşitlemeye çalıştık. Batıda bulunan markaları insanımızın, hemşerilerimizin ayağına, hizmetine  getirdik.” Şeklinde konuştu

             Güneydoğunun En Büyük Eğlence Merkezi

      AVM’de 93 işyeri, stand ve sosyal tesisin bulunduğuna vurgu yapan Kenan Kösen, Güneydoğu’nun en büyük eğlence merkezini de bünyelerinde bulundurdukları söyledi. 2.000 metrekarelik Bowling ve Gençlik Merkezi yanında Tifiland Çocuk Eğlence Merkezide 1.750 metrekarelik alanda çocuklara unutamayacakları eğlenceli deneyimler sunacak..

Kösen “ Son olarak toplam 564 kişilik 6 sinema salonunu hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Vizyondaki filmleri, salonlarımızda gösterimi yapılacak. Hafta sonu tatillerini, dinlenerek, eğlenerek AVM’de geçirmek mümkün. Yiyecekte, içecekte, giyimde kalite, hizmet ve hijyen önceliğimizdir.” diye konuştu.

    Kösen, Mardian Mall Alışveriş Merkezi açıldığı günden bu yana Türkiye'deki alışveriş merkezleri arasındaki yerini alarak Mardin'in en prestijli ve ilk karma projesi olma özelliğini kazandı. Mardin ve çevre halkının tanıtımına katkıda bulunmak ve müşteri potansiyelini arttıramaya yönelik çalışmalar içinde olduklarını OAVM’nin  sosyal etkinliklere ve sanat gösterilerine de kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi..

 Alışveriş Merkezi Mahmut Yıldızhan, AVM’de 93 yerli ve yabancı markayla hizmet veren Mardian MALL ’ın 30.000 metrekare kiralanabilir alan üzerine kurulduğunu ifade etti. "Ülkemizde şu anda 434 AVM hizmet veriyor. Ekonomimizde 60 milyar dolarlık yatırımla 550 bin nitelikli istihdam sağlanıyor. AVM’lerde kayıtlı ekonomiyi destekleyen mağazaların olması kayıtlı ekonomiye katkısı çok büyüktür. Organize perakende sektörü, çağdaş ticaret ekseninde, kayıtlı-kurallı bir düzende ülke ekonomisi için yeniliktir ve teknolojinin tüm olanaklarını seferber eder. Kayıtlı ve kaliteli istihdam oluşturur.

Son zamanlarda  artan işsizlik, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak gösterilirken perakende sektörünün istihdama katkısı küçümsenmeyecek düzeyde bu Projede yaklaşık 1.200 yeni istihdama katkı sağlanırken  Kentte 19.09.2020 tarihinde faaliyete geçen Mardian MALL’ın, Mardin’in kültürel ve sosyal gelişimine, ekonomisine katkı sağlamak üzere Alışveriş Merkezimizi Mardin’e kazandırdık. Mardian Mall’de ziyaretçiler keyifli ve ferah bir ortamda alışveriş yaparken, keyifli bir deneyimin de tadını çıkarabiliyor. Mardian Mall’in yıllık yaklaşık 10 milyon kişiyi ağırlamasını hedefliyoruz. Ayrıca Mardian MALL olarak ”TSE COVID-19 GÜVENLİ HİZMET BELGESİ” alarak Güneydoğu ve Mardin’in en güvenilir ilk Alışveriş ve Yaşam Merkezi olduk.”dedi.

     Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, gazetecileri özel günlerinde unutmayan AVM Yönetimine teşekkür etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR