SPOR

Mardin 1969 spor Kupaya Renk kattı

Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Mehmet Akbulut, Ziraat Türkiye Kupasında alınan Gençlerbirliği galibiyetinin hikayesini anlattı

Mardin 1969 spor Kupaya Renk kattı
02-12-2021 08:52
02-12-2021 08:58
MARDİN
Akbulut, "Bütün hafta sloganımız 'Takım oyunu ve biz'. Bunun üstüne çalışıp, bunun üstüne konuştuk, bunun üstüne analiz yaptık. Biz kupaya renk kattık." dedi.
Kırmızı lacivertli takım, Gençlerbirliği gibi Süper Ligde senelerce yer almış köklü bir takımı Ziraat Türkiye Kupası'ndan eledi. Mardin 1969 Spor tarihinde ilk defa 5. tura geçmiş oldu. Bu galibiyetle şehirde büyük bir heyecan uyandırıldı. Galibiyet sonrası Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Mehmet Akbulut, TRT Radyo 1'de spor yorumcusu Hayri Ülgen'in konuğu oldu. Ülgen'in sorularını yanıtlayan Akbulut, 120 dakika boyunca mücadele eden futbolcularını kutladı.

"Üst ligler görmüş bir şehir olduğu için beklentiler de yüksek"

Mardin şehrinin futbol coşkusunun çok büyük olduğunu ifade eden teknik direktör Akbulut, "Mardin şehri futbolu coşkuyla izleyen, futbolla yakın ilgilenen bir halkı var. Bu bağlamda Mardin'de futbol olmalıydı. Üst ligler görmüş bir şehir olduğu için beklentiler de yüksek. Mardin 1969 Spor lige her takım gibi farklı sloganlarla başlamış ama gelindiği noktada şuan alt sıralardayız. Ama bütün çabamız, emeğimiz Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Başkanımız Nasır Duyan, futbolcularımız, seyircimiz, taraftarımız, malzemecimiz tek hedefimiz ilk önce kırmızı hattan çıkmak.  İkinci yarıda inşallah Play Off'u zorlamak istiyoruz." diye konuştu.

"Asıl hedefimiz Play Off"

Ligdeki durumlarına da değinen Akbulut, "Mevcut kadromuzun yeri burası değil. Biz bir çok maçımızda beraberliğe üzülen maçlar oynadık. Çocuklar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor fakat ben geldiğimde içinde bulundukları durumdan dolayı öz güven eksikliği vardı. Yani acaba yine mi olmayacak? Bu pası işte arkadaşım alır mı? Ben panomuzda şunu yazmıştım; 'Kendine ve arkadaşına güven.'  O öz güveni yavaş yavaş yakaladık. Aldığımız sonuçlarla, oynadıkları oyunlarla, girdiğimiz pozisyonlarla ve biraz daha güçlendik. O güç sahaya yansıyor. Dün mesela kupa maçını 120 dakikayı yüksek tempoda oynadılar. Hepsinin alnından öpüyorum. Kart cezalılarımız vardı, sakatlıklar vardı, dönem dönem ful kadroyla antrenman yapamadığımız oldu. İlk tespitler doğrultusunda bu yönde çalışmalarımız oldu. Şükürler olsun geldiğim dönemden beri takım bir ivme kazandı. Ama istediğimiz yerde değiliz. Devre arası takviye gerekirse oralar belirlenecek inşallah ona göre takviye yapıp  hedefimiz öncelikle buradan çıkma. Ama asli hedefimiz Play Off." şeklinde konuştu.

          "Benim maç haftasındaki sloganım takım oyunu ve biz

Hayri Ülgen'in Ziraat Türkiye Kupası ile ilgili sorularını da yanıtlayan Akbulut şunları söyledi: "Benim maç haftasındaki sloganım 'takım oyunu ve biz' Çünkü 3. ligde oynayan bir futbolcu Gençlerbirliği gibi köklü bir kulübe karşı oynarken kendini bireysel olarak göstermek ister. Bireysellik bizi hataya götürürdü. Bütün hafta sloganımız 'Takım oyunu ve biz'. Bunun üstüne çalışıp, bunun üstüne konuştuk, bunun üstüne analiz yaptık. Gençlerbirliği'nin beni için şöyle bir özelliği var ilk profesyonel takımım Gençlerbirliği'dir. Benim için bu bağlamda duygusal bir maçtı. Gençlerbirliğini analiz ettik, bulabildiğimiz bütün görüntülerini takıma seyrettirdik. Futbolcularımız üst konsantre oldu. Ama ben kesinlikle 'ben yok biz varı uyguladık'. Takım oyununu uyguladık."
Mardin 1969 Spor taraftarına da seslenen Akbulut, "Göze hoş gelen futbol için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böyle paldür küldür çıkan değil, göze hoş gelen futbolla ilerlemek istiyoruz. Futbolcularım bunu sahaya yansıttı ve beni çok mutlu ettiler. Şehrimiz en büyük yetkilisinden en alta kadar hepsi büyük bir heyecan içerisinde. Biz kupaya renk kattık. Mardin halkını  biraz daha sabırlı olmaya davet ediyorum. İnşallah o özledikleri lige ulaşmak için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Ama önce onlardan sabır diliyorum." açıklamasını yaptı.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR