YAŞAM

Mardin Afetlere Karşı Daha Dirençli Hale Getirilecek

Mardin'de afet risklerinin azaltılması ve kentin olası afetlere karşı hazırlık kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2027-2031 için üst düzey bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin Afetlere Karşı Daha Dirençli Hale Getirilecek
19-09-2026 07:23
19-09-2026 07:28

Mardin İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2027-2031 Üst Düzey Bilgilendirme Toplantısı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, 10 ilçe kaymakamı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tezcan Buçan ile kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda İRAP 2027-2031 kapsamında yürütülecek çalışmalar ele alındı. Mardin'in karşı karşıya bulunduğu afet risklerinin belirlenmesi, riskleri azaltacak tedbirlerin geliştirilmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Planla, afet sonrası müdahalenin yanı sıra afet öncesinde risklerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınmasına öncelik verilecek.

Kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle Mardin'in afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR