GÜNDEM

Mardin, Afrin´de Şehit Verdi

. Mardin´in Artuklu ilçesine kayıtlı olan Jandarma Astsubay Uğur Palancı Afrin´de şehit düştü.´

Mardin, Afrin´de Şehit Verdi
02-03-2018 09:06

             Hatay´ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dün öğleden sonra Jandarma ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) timleri, korucular ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile PYD/PKK´lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

               Türk Silahlı Kuvvetleri´nden dün gece yapılan ilk açıklamada ?Beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır? denildi. TSK yarım saat sonra yaptığı ikinci açıklamada 3 askerin daha şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit ve yaralıların büyük kesiminin İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı´ndan olduğu öğrenildi. Çatışmalarda onlarca teröristin öldürüldüğü duyuruldu.

     Harekâtta ele geçirilen köy, mezra, tepe ve dağ sayısı dün öğle saatleri itibarıyla 116´yı bulurken, Raco´nun kuzeyi biraz daha kapandı. Genelkurmay Başkanlığı, harekâtın başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 272´ye ulaştığını açıkladı.

                      Mardinli Astsubay Şehit düştü..

              Jandarma Astsubay Uğur Palancı´nın (28) şehadet haberi, İzmir´in Gaziemir ilçesindeki Gazikent Mahallesi Palmiye Apartmanı´ndaki baba ocağına ulaştı. Aileye şehadet haberini İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve askeri yetkiler, sağlık personeli eşliğinde iletti.  Oğullarının şehit olduğu haberini alan emekli polis memuru baba İhsan Palancı ile anne Yasemin Palancı büyük üzüntü yaşadı. Şehit baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, komşuları ve yakınları taziye ziyaretine geldi. Mardin´in Artuklu ilçesine kayıtlı olan Uğur Palancı´nın üç erkek kardeşin ortancası ve bekâr olduğu öğrenildi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR