TURİZM

Mardin Artuklu Üniversitesi, Mezopotamya Gastronomi Fuarında

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, Diyarbakır’da düzenlenen 16 ülke ve 30 şehirden davetlilerin katıldığı 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında Mardin mutfağının eşsiz lezzetlerini ziyaretçilere tanıtarak fuara damga vurdular.

Mardin Artuklu  Üniversitesi, Mezopotamya Gastronomi Fuarında
29-03-2022 21:58
29-03-2022 22:02
MARDİN

Mezopotamya’nın tarih, kültür ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacıyla yapılan 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman Mezopotamya İnanç Turizmi panelinde sunum gerçekleştirdi.

1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında Mardin Artuklu Üniversitesi’ne gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Mardin, coğrafi konumu itibariyle Mezopotamya'dan Anadolu'ya açılan ticaret yolları üzerinde olması ve bereketli hilal olarak adlandırılan bölgenin merkezinde bulunması nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyetin odağında yer almıştır. Üniversitemiz, bölgenin somut kültürel varlıkları yanı sıra turizm potansiyelini göz önünde bulundurarak turizme önemli katkılar sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda insanlık tarihinin başladığı ve geliştiği önemli bir coğrafya olan Mezopotamya’da düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarında Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yer aldık. Turizm Fakültemizde şu an 500'ü aşkın öğrencimiz var. Hem Mardin'in hem Mezopotamya bölgesinin hem de ülkemizin turizm sektöründe kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılayabilecek bir fakülte konumundayız. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde gastronomi yarışmalarında şampiyonluklar elde eden öğrencilerimiz Mardin mutfağının yöresel lezzetlerini ziyaretçilere tanıttılar. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

 Bölge mutfaklarının tanıtıldığı fuarda Mardin Artuklu Üniversitesi bir ilke imza atarak rekor denemesi gerçekleştirdi. Başarıya ulaşan rekor denemesi kapsamında gastronomi bölümü öğrenci ve hocaları Mardin mutfağına dair 1000 kişilik yemek yapmayı başardı. Mardin mutfağının tanınmasına elçilik eden bu eşsiz lezzetler fuar alanında bulunan ziyaretçilere dağıtıldı.

Dört günlük fuar süresince Mardin Artuklu üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından tanıtılan Mardin yerel lezzetleri ve geleneksel mutfak kültürü fuara gelen binlerce ziyaretçiden tam not aldı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR