SPOR

Mardin Atletizm Kulübü Süper Lig’de

Kulüplerarası Atletizm Süper Ligi Final yarışmalarında Mardin Atletizm takımı Süper Lig’de yerini korudu.

    Mardin Atletizm Kulübü Süper Lig’de
21-09-2021 08:07
21-09-2021 08:10
MARDİN

    Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Atletizm Süper Ligi Final yarışmaları 14.15 Eylül 2021 tarihleri arasında İzmir Atatürk stadında yapıldı. Kulüplerarası Atletizm Süper ligi Mardin Atletizm Spor Kulübü sporcularının zorlu rakiplerine karşı başarılı yarışmalar çıkararak Mardin’i Final yarışmalarında 20 yarışmanın sonunda 58.5 Puan toplayarak 111,5 puana ulaşarak Süper ligdeki 6. Sırada yerini aldı. Mardin’i Süper ligde istikrarlı bir şekilde temsil ederek Süper ligde kalma zaferine ulaştı.

        Süper ligde Fenerbahçe, Galatasaray, Enka Spor Kulübü gibi köklü kulüplerin rakipleri olan, Mardin Atletizm Sporcuları önemli bir başarıya daha imza attı. Yıllarca Atletizm sporunun gelişmesi için İl ilçe ve köylerde genç ve çocuklar ile ilgili taramalar yaparak yetenekleri bulan, Türk sporuna önemli katkılar sunan ve bu alanda sporculara destek veren  Mardin Atletizm Spor Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura ve ekibinin başarısı spor ve yönetim camiasında sevinçle karşılandı.

         Kulüp Başkanı Cura; “Süper ligde bulunan Kulüplerin maddi ve manevi açıdan bizden kat, kat üstün oldukları ve rakiplerimizin gücüne karşı Kulübümüz Süper ligde kalmak için sporcularım elinden gelen gayretleri ve performansı gösterdi. Süper lig 8 takımdan oluşması nedeniyle ligde bulunan kulüpler bu alanda kurumsal olarak faaliyete devam eden marka kulüpler ile birlikte Süper ligde olmak önemli bir başarıdır. Karşılaşmalarda güçlü rakiplerimize karşı kararlı bir mücadele vererek  Süper ligde Mardin ilimizin ismini altın harflerle yazdırdık. Mardin ilimizde kulüplerden beklenen spor alanında aranan ve özlenen başarıyı yıllardan beri Mardin Atletizm Spor Kulübü ve ekibi bu başarıyı yakalamıştır. Bu başarıda emeği geçen Antrenör ve sporcularımı kutlarım. Bu zorlu ligde Mardin ilimizi Süper ligde kalması bölgemiz için önemli bir başarıdır.” Şeklinde konuştu.

          SÜPER LİG PUAN DURUMU

1-ENKA SPOR KULÜBÜ: 294,2-FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ: 287,GALATASARAY SPOR KULÜBÜ:193,ANKARA B.Ş.B. EGO  KULÜBÜ : 181,İSTANBUL B.Ş.B.SPOR KULÜBÜ: 164, MARDİN ATLETİZM SPOR KULÜBÜ:111.5,ANKARA JANDARMA SPOR KULÜBÜ: 102,5,8-ADANA SEYHAN BELEDİYE S.K.: 96 puan ile Lig’de yerini aldı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR