TURİZM

Mardin Bölgenin Turizm Merkezi Olsun!

Mardin Turizm İşletmeleri Derneği yönetimi iftar yemeğinde bir araya gelerek, sorunları ve çözüm yollarını tartıştı. Mardin'in bölgenin turizm merkezi olması için destinasyonların yaygınlaştırılarak, ortak değerler harekete geçirilecek.

Mardin Bölgenin Turizm Merkezi Olsun!
07-04-2023 09:49
07-04-2023 09:55
MARDİN

Mardin’de Maide Yöresel Lezzetler Restoran’da, Aslan Paşaoğlu Başkanlığında iftar yemeğinde bir ataya gelen Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Yönetimi, bölgede meydana gelen deprem ve sel felaketinde ortaya çıkan olumsuzlukları fırsata çevirmenin olurunu  aradı, sorun ve çözüm yollarını masaya yatırdı.

       İftar Yemeğine katılan İl Kültür Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, deprem ve sel felaketinin yarattığı olumsuzlukları yeni destinasyonlar geliştirerek fırsata çevirmenin mümkün olduğunu söyledi.

           Mardin Turizmin Merkezi Haline geldi

     Bölgede meydana gelen deprem ve sel felaketinin bölge terzimi  üzerinde olumsuz etkiler yarattığına dikkat çeken dikkat çeken Elif Baştürk, tarihi ve kültürel dokunun yeni destinasyonlarla zenginleştirilerek daha yaygı ve kalıcı bir turizm alanı yaratılabileceğini söyledi. Baştürk “ Mardin tarihi ve kültürel zenginlikleri tartışma götürmez bir zenginliğe sahip. Bunun yanında tarım, doğa ve farklı alanlarda destinasyonlar yaratarak turizmi 12 aya yayabilir, deprem ve sel felaketinin yarattığı olumsuzlukları fırsata çevirebiliriz. Dargeçit Boncuklu tarla, Dara, Nusaybin inanç Park, Savur Dereiçi Köyü, Midyat Anıtlı köyü gibi turizm gündemi değiştirecek alanlarımız var. Dargeçit ilçesinde yelken kulüpleri ve termal turizmi, Mardin  Nusaybin ve Midyat ilçelerinde inanç, kültür ve tarım turizmini  hayata geçirebiliriz. Genişletilen destinasyonlar, Mardin’in bölgenin turizm merkezi haline gelmesini sağlayacak. Mardin merkez konaklamalı  turlar cazibe kazanabilir.” Dedi.

        Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu, deprem ve sel felaketi nedeniyle yavaşlayan turizm hareketlerini yenden canlandırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Paşaoğlu “ Turizm işletmeleri temsilcileriyle sık aralıklarla bir araya gelerek neler yapabileceğimiz, sorunlarımızın nasıl çözüme kavuşturacağımızı tartışıyoruz.” Dedi.

                  Mardin Turizmde hak ettiği yerde değil

 Başkan Paşaoğlu Mardin’in turizmde hak ettiği yerde olmadığına dikkat çekerek “Tarihi ve kültürel zenginliği, mimarı yapısı, gastronomi, dil ve din zenginliği ile Dünya’da eşi bulunmaz bir şehir. Turizmciler olarak tarihi şehrin değerlerini harekete geçirirsek turizminde hak ettiğimiz yere geliriz. Destinasyonları genişleterek ve kurum yöneticilerinin desteklerin alarak hedeflerimize ulaşabilir. Sağlık ve kongre turizmlerinin alt yapısının günlendirilerek  harekete geçirilmesi gerekir.” Şeklinde konuştu.

      Turizmciler her platformda yanlarında olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk’e teşekkür etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR