GÜNDEM

Mardin Büyükşehir Belediyesi yağışlara karşı teyakkuzda

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kent genelinde sağanak yağış ve fırtınayla birlikte yaşanan su tahliyesi, yol açma, rögar temizleme gibi kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yağışlara karşı teyakkuzda
20-11-2023 21:58
20-11-2023 22:03
MARDİN
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 19 Kasım 2023 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır" denilmişti. Mardin’de Sarı uyarı da bulunan 31 il içerisinde yer alıyordu.  
Dün Mardin’de fırtına ile başlayan sağanak yağış, şehir genelinde su baskınlarına neden oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile MARSU’ya bağlı onlarca ekip ve iş makinesi, kent genelinde su baskınlarının olduğu ev, bina, okul bahçeleri ve işyerlerinde su tahliyesi, taş, toprak gibi su marifeti ile kapanan yolların açılması, kanal, menfez ve yağmur suyu ızgaralarında temizlik çalışmalarını yürütüyor.  
İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 4 kişilik bir ekip iş makineleriyle birlikte, su baskınlarının çok yoğun olarak yaşandığı Batman iline takviye olarak gönderildi. 
Dün başlayan ve bugün de devam eden yağışlar nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, mesai mefhumu gözetmeksizin alanda çalışmalarını sürdürüyor.
Valilikten yapılan açıklamaya göre yağışların bir süre daha devam edeceği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR