EĞİTİM

Mardin Büyükşehir’den öğrencilere 30 milyon destek

Mardin Büyükşehir Belediyesi öğrencilere 30 Milyon lira eğitim desteği yaptı.

Mardin Büyükşehir’den öğrencilere 30 milyon destek
27-10-2022 18:07
27-10-2022 18:09
MARDİN

               Mardin Büyükşehir Belediyesi Mardin’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin üniversiteli öğrencilerine  ‘’Eğitim Destek Projesi’’ kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 7 bin 652 ihtiyaç sahibi öğrencinin ailelerine eğitim desteğinde bulundu.

           2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında da devam eden ‘’Eğitim Destek Projesi’’ kapsamında  Eğitim Destek Başvurusunda  14 bin 11 başvuru alındığı, 10 bin 3 öğrencinin başvurularının olumlu sonuçlandığı belirtildi.

          Mardin’de ikamet eden, ihtiyaç sahibi, 10 bin.3 üniversite öğrenciye   1.Dönem bin 500 TL ve 2.Dönem de bin 500 TL olmak üzere toplam 3 bin  TL eğitim desteği verilmesi kararlaştırıldı.

          Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Binasında bu konuyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

        “ Milletin, milletin çocuklarına gidiyor “ diyen Vali Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Bugün Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak bir hizmete daha adım atmanın sevinci içerisindeyiz. Geçen yıl 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversitede okuyan öğrencilerimize, örgün eğitim yapan öğrencilerimize, ailelerinin maddi durumu iyi olmayanlara  katkıda bulunmuştuk.

  Geçen yıl 7bin 652 öğrencimizin ailelerine bin’er  lira bir yardımda bulunmuştuk. Bir araştırma yapmıştık, bu araştırma yapıldıktan sonra bu yardım yapılmıştı. Yani maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına bu yılda 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı için örgün eğitime giden üniversite öğrencilerine bir yardımda bulunalım dedik. Tekrar böyle bir çalışmamız oldu. Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz, geleceğimiz oldukları için onlara mutlaka destekte bulunmamız gerekiyor.

         Bu yıl da 14 bin 11 öğrencimiz müracaatta bulundu. Bunun değerlendirmesini arkadaşlarımızla beraber yaptık. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra bugün hak kazanan 10 bin 3 öğrencimize inşallah kısmet olursa bugünkü tarih itibariyle yılda iki defa 1. dönemde bir, 2. dönemde bir olmak üzere bin 500’er lira ailelerine yardımda bulunacağız.

Bugün tarihi itibariyle çocuklarımızın ailelerine hesaplarına bu para yatırılacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Hakikaten ciddi bir destek. Bir yıl içerisinde yaklaşık 30 milyon civarında hesaplarına bir ödeme yapmış olacağız. Yani milletin parasını, belediyemizin parasını, milletimizin çocuklarına ve özellikle de zaruret içerisinde olan durumu iyi olmayan ailelerimizin çocuklarına, ister Mardin'de ister farklı şehirdeki üniversitede okusunlar onlara katkıda bulunuyoruz.

 Bu yapmış olduğumuz yardımımızın, bu desteğimizin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Eminim çocuklarımız da bu kendilerine yapmış olduğumuz desteği görerek derslerinde daha başarılı olacaklar. Bizde Büyükşehir belediyesi olarak böyle bir desteği yaptığımızdan dolayı kendimizi huzurlu ve mutlu hissediyoruz”’

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR