ASAYİŞ

Mardin’de 15 Şubat Önlemleri

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri 15 Şubat’ta muhtemel eylemlere karşı geniş güvenlik önlemleri aldı

Mardin’de 15 Şubat Önlemleri
15-02-2022 20:03
15-02-2022 20:07
MARDİN

Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 15 Temmuz Şehit ve Gaziler Parkında geniş güvenlik önlemleri aldı. 15  Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıldönümün meydana gelmesi muhtemel eylemlere karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi

          Öte yandan, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik, Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Özel Harekât Şube Müdürlüğü görevlilerince  koordineli çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

       İl Emniyet Müdürlüğünden yapılana yazılı açıklamada “15.02.2022 günü Mardin İl Merkezi ve İlçelerimiz ile İstanbul, Çanakkale, Diyarbakır, Batman ve Şırnak illerinde koordineli yapılan eş zamanlı operasyonel faaliyet sonucunda 33 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde/üstlerinde yapılan aramalarda; Ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve tüfeğe ait çok sayıda fişek, 870 paket gümrük kaçağı nargile tütünü, Örgütsel kitap, örgütsel bez parçası, örgütsel fotoğraf ve çok sayıda dijital materyale el konulmuştur.

       İlimizde PKK/KCK terör örgütü başta olmak üzere diğer terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi/deşifre edilmesi ile örgütle irtibatı/iltisakı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yürütmekte olduğumuz çalışmalar kararlılıkla devam edecektir.” İfadelerine yer verildi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR