YAŞAM

Mardin’de 19 Mayıs Coşkusu

Mardin’de, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı.

Mardin’de 19 Mayıs Coşkusu
19-05-2023 14:31
19-05-2023 14:36
MARDİN

              Mardin’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 21 Kasım Şehir stadyumunda törenlerle kutlandı. Törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç,70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı  Dr. Aydın Turhan, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Günün anlam ve önemini, geçen yıl gençlik temsilcisi olarak Cumhurbaşkanlığı Makamına giden genç kız tarafından anlatıldı.

        Halk oyunları gösterisi, koşu yarışı, jimnastik gösterisi, karate gösterisi ve karma dövüş sanatları gösterilerinin de sergilendiği kutlama programında Vali Demirtaş başarılı olan gençlere madalyalarını verdi.

        Öğrencilerin gösterilerinin büyük beğeni topladığı programda sporcular tarafından yapılan bayrak koşusu sonrası şanlı bayrağımız Vali Demirtaş’a teslim edildi.

       Öğrenciler ve halk oyunları çeşitli gösteriler yaptı. 400 metre bayrak yarışında kız ve erkek öğrencilerde birinciliği alan takımların Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar Anadolu Lisesi Öğrencilerinin alması törene katılanların alkışını topladı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri tarafından verildi.

      

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR