GÜNDEM

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışının 104'üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mardin'de yapılan programlarda büyük coşku yaşandı.

Mardin'de 23 Nisan coşkusu
23-04-2024 20:16
23-04-2024 20:24
MARDİN
İlk program Valilik Makamında düzenlendi. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Elifana Mehmet Konuş İlkokulu öğrencisi Cihan Kaçira'ya devretti.
Valilik koltuğuna oturan Cihan Kaçira'nın ilk talimatı, okullardaki yeşil alan ve çocuk oyun alanlarının artırılması oldu.
Mardin'deki çocukları temsilen Vali Akkoyun'un koltuğuna oturduğunu kaydeden Kaçiran, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik etti.
"TÜRKİYE YÜZYILI SİZLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK"
Koltuğunu temsili olarak Cihan Kaçiran'a devreden Vali Tuncay Akkoyun, eğitim kalitesi, eğitim yatırımları ve materyaller anlamında çocuklarımızın çok iyi bir eğitim alarak yetiştiğini söyledi.
Vali Akkoyun; "Bu görevler güzel görevlerdir. Gelecekte inşallah bu koltuklarda sizler oturacaksınız. Bu makamları sizler temsil edeceksiniz. Güzel bir gelecek, güzel bir nesil geliyor. Çocuklarımız her alanda çok güzel yetişiyorlar. Türkiye  Yüzyılı sizlerin omuzlarında yükseklecektir" dedi.
Ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Okul Müdürü Faysal Sungur, Öğretmenler Hatice Artık ve Ayşe Cengiz Yel de yer aldı.
KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Valilik makamındaki temsili koltuk devrinden sonra Noter Cevdet Altun Ortaokulunda düzenlenen programa katıldı.
Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.
Öğrenciler tarafından sahnelenen yöresel oyunlardan sonra program sona erdi.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR