GÜNDEM

Mardin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı 101. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mardin’de de coşkuyla kutlandı.

Mardin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu
31-08-2023 06:20
31-08-2023 06:31
MARDİN
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü etkinlikleri,  Hükümet Konağında Çelenk Sunma Töreni ile başladı.
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun'un ve akabinde 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Denen’in Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu..
Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tank Kurmay Binbaşı Erman Yıldız yaptı. Mehmet Edip Fatma Yüksel Kız Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Zeynep Ökmen  şiir okudu.
Kutlama Töreni’nin ardından Vali Tuncay Akkoyun’un ev sahipliğinde Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanında Kabul Töreni gerçekleştirildi. Vali Tuncay Akkoyun, Kabul Töreni’ne katılan davetlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı ve sohbet etti.
Etkinliklere, Vali Tuncay Akkoyun’un yanı sıra; 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Denen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR