GÜNDEM

Mardin’de Atatürk, Ölüm Yıldönümünde anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yılı dolayısıyla Mardin’de anma töreni düzenlendi.

Mardin’de Atatürk, Ölüm Yıldönümünde anıldı
11-11-2023 21:55
11-11-2023 21:59
MARDİN

        Mardin Valiliği önünde başlayan anma törenine protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

     Her yıl ülke genelinde olduğu gibi Mardin’de de  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 85. ölüm yıldönümünde anıldı. Mardin  Valiliği   Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun  Atatürk Anıtı'na  Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı anıtını sundu. Çelenk koyma töreni ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.  Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’de de adeta hayat durdu. Sirenlerin çalması ile birlikte sürücüler, seyir halinde araçlarını durdurarak saygı duruşuna geçti.

       Törenin ardından, Atatürk Kültür Merkezi Vali Koçaklar salonunda , öğrenci, öğretmen, protokol üyeleri ve vatandaşların katlımı ile anma töreni devam etti. Öğrenciler şiirler ve Atatürk’ün sevdiği  ve kahramanlık şarkıları okudu. Öğrencilerin sergilediği gösteriler beğeni topladı.

       Anma törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı

      VALİ TUNCAY AKKOYU 10 KASIM İLE İLGİLİ  MESAJ

         “Millî mücadelemizin başkumandanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anıyoruz. 

         Gazi Mustafa Kemal Atatürk, içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güçle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

       Atatürk, “Birinci vazifen; Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözü ile hedeflerimizi yıllar önce ifade etmiştir. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde elde ettiğimiz kazanımlar, bu hedefe kararlılıkla yürüdüğümüzün en bariz ispatıdır. 

      Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak için kadim birikimimiz ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla bugüne kadar var gücümüzle çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. 

     Bu düşüncelerle ebediyete irtihalinin 85. sene-i devriyesinde istiklâl mücadelemizin başkumandanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile cennet vatanımız, ay yıldızlı bayrağımız uğruna canlarını fedâ eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, hürmetle ve şükranla yâd ediyorum.”

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR