TURİZM

Mardin'de Bulgur Festivali

Mardin'de yapılan Uluslararası Bulgur Festivalinde Renkli Görüntüler ortaya çıktı. Kampüste gerçekleştirilen yemek yarışmasında farklı ülkelerden gelen şefler hünerlerini sergiledi.

Mardin'de Bulgur Festivali
05-11-2022 08:20
05-11-2022 08:31
MARDİN

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve GAP Bölge İdaresi işbirliğinde ‘Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor: Artık Sıra Bizde’ Projesi kapsamında düzenlenen“Mardin Uluslararası Bulgur Festivali” başladı.

  Festival Yemek Yarışmalarıyla Başladı

Festival, Mardin Artuklu Üniversitesi Kadim Mardin Mutfağı Projesi Uygulama Mutfağı’nda “yaratıcı bulgur yemekleri” ile “yöresel bulgur yemekleri” kategorilerinde gerçekleştirilen yemek yarışmalarıyla başladı.

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından ödülleri verildi.

 “Mezopotamya’da Yaşam ve Mutfak” Konuşuldu

Uluslararası Bulgur Festivali ilk gün etkinlikleri kapsamında “Mezopotamya’da Yaşam ve Mutfak” paneli yapıldı.

Moderatörlüğü Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından yapılan panele Gaziantep Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Ceyhun Uçuk, Dicle Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş ve Azerbaycan Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emma Abdullayeva konuşmacı olarak katıldılar.

Konuşmacılar Mezopotomya’da bulgurun dünden bugüne serüvenini farklı bakış açılarıyla anlattılar.

 “Pişirmenin Ana Yurdu Mezopotomya’dır”

Hayatın Mezopotomya'da başladığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ceyhun Uçuk, 'hayatın olduğu gibi pişirmenin ana yurdunun da Mezopotamya olduğunu ve günümüzde dünya genelinde kullanılan birçok pişirme yönteminin Mezopotamya'dan dünyaya yayıldığını' söyledi.

Mezopotomya'da Yaşam ve Mutfak' paneline Azerbaycan'dan katılan Azerbeycan Aşçılar Derneği Yöneticisi Emma Abdullayeva, panel sonunda Rektör Özcoşar’a Azerbeycan Karabağ bölgesinin mutfak kültürünü anlatan 'Karabağ Mutfağının İncileri' kitabını hediye etti.

 “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur”

Mezopotamya’da Yaşam ve Mutfak panelinin ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Asuman Kerkez, “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” konulu söyleşisini gerçekleştirdi.

“Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” söyleşisine Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Kurum Yöneticileri de katıldı.

 Lübnan, Maldivler, Tunus, Singapur Ve Suudi Arabistan'lı Şeflerin Adeta Yemek Şov Yaptı

Festivalin ilk gününün son etkinliği “Uluslararası Şefler ile Workshop Çalışması” oldu.

Lübnan, Maldivler, Tunus, Singapur ve Suudi Arabistan'lı şefler adeta yemek şov yaptılar.

Uluslararası Şefler ile Workshop Çalışması etkinliğinde yemek yapmada dereceye giren şefler Vali Mahmut Demirtaş,Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ödüllerini verdi.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve GAP Bölge İdaresi işbirliğinde düzenlenen “Mardin Uluslararası Bulgur Festivali” ikinci gün Mardin Cumhuriyet Meydanında devam edecek.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR