ASAYİŞ

Mardin’de, EDS sistemi kurulacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde özellikle trafiğin yoğun olduğu ve kazaların sıkça yaşandığı karayolları üzerinde trafik akışını kontrol altına almak için Elektronik Denetleme Sistemini hayata geçirilecek.

Mardin’de,  EDS sistemi kurulacak
05-07-2021 17:37
05-07-2021 17:40
MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kent genelinde bulunan 318 kilometrelik devlet yolunda yaşanan maddi ve ölümlü trafik kazalarının önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına azami düzeyde uyumunun sağlanması, trafik durumunun gerçek zamanlı görüntülenmesi ve izlenmesi amacıyla başlatmış olduğu çalışmaları tamamladı.

Ulaşım Daire Başkanlığı, kent genelinde özellikle ölümlü trafik kazalarının sık yaşandığı, Mardin-Kızıltepe, Kızıltepe-Nusaybin, Kızıltepe-Viranşehir, Mardin-Yeşilli ve Mardin-Diyarbakır olmak üzere 10 devlet yolunda EDS’yi kurarak trafik akışını kontrol altına alacak.

 Ulaştırma Daire Başkanlığı yetkilileri ““Belirlenen noktaların tamamı kent giriş ve çıkışlarındaki trafiği iyileştirmek amacıyla seçilmiştir. EDS, Mardin’de yaşayan tüm vatandaşlar ile bölgedeki tüm vatandaşları etkileyecektir.

Projeyle, kaza oranlarının düşürülmesi, ölüm oranlarının azaltılması, devlet yollarında can ve mal güvenliğinin sağlanmasını hedefliyoruz.

Bu kapsamda EDS; Caydırıcılık unsurunu kullanarak sürücülerin trafik kurallarına azami miktarda uymalarını sağlamak böylece sürücü kültürünü faydalı yönde yeniden şekillendirmek. Kural ihlali yaparak, insanların can ve mal emniyetini tehlikeye düşüren araçları ihlal görüntüleri ile beraber tespit edip kayıt altına almak, trafik kurallarının insandan bağımsız bir halde sürekli olarak takip edilmesi, böylelikle sürücülerin kurallara uyması ile trafik düzeninin sağlamak. EDS noktalarından geçiş yapan araçların görüntülenen özelliklerinin, kayıtlı özlük bilgileriyle tutarlı olup olmadığının kontrol edilmesi ve gerektiğinde bu tespitler aracılığı ile yetkili mercilere otomatik bildirilmesi. EDS sistemi bütün kent içi trafikte denetim boşluğundan oluşabilecek kural ihlallerinin önüne geçmek için tasarlanmıştır. “  

 


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR