EĞİTİM

Mardin’de, Gülümse ve Gülümset Projesi

Mardin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge birimi ve Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği ve MARDENT Ağız ve Diş Polikliniği iş birliğiyle yürütülen “Gülümse Ve Gülümset” projesi kapsamında, madde bağımlılığı eğitimi verildi, öğrenciler diş taramasından geçirildi.

Mardin’de, Gülümse ve Gülümset Projesi
17-02-2022 23:01
17-02-2022 23:05
MARDİN

Artuklu İlçesine bağlı Sultanköy İlk ve Orta Okulu Öğrencilerine Hijyen ve madde bağımlılığı ile ilgili eğitim verildi, öğrenciler diş taramasından geçirildi.

           Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş’ın da katıldığı etkinlikte, Kişisel Gelişim uzmanı Asya Tunç ve rehber öğretmen Mustafa Aydın hijyen ve madde bağımlılığı eğitim verildi.

          MARDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKİNLİĞİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

MARDENT Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yaptı. Dişi hekimleri tarafından yapılan açıklamada diş çürüklerinden korunmada, sağlıklı beslenme, düzenli diş fırçalama, diş hekimi kontrolü ve florür uygulamalarının birlikte gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğu bildirildi.

       Bu kapsamda ilkokul çağındaki çocukların ağız ve diş taramasının yapıldığı belirtilen  yetkililer, Ağız ve Diş Sağlığı  ve bakımının her yaşta önemli olduğunu ifade etti.

         MARDENT ‘te görevli diş hekimleri “Ağız ve Diş sağlığını ilgilendiren hastalıklar, bebeklik çağından başlayıp yaşlılığa kadar farklı dönemlerde görülebilmektedir. Bununla birlikte, risk altında bulunan yaşlar, durumlar ve hastalıklar bulunmakta olup risk durumuna bağlı olarak farklı koruyucu ve geliştirici programların yapılması gerekmektedir. Çocukları etkileyen ağız-diş sağlığı problemlerinin önlenmesinde okulların yeri çok önemlidir. Aynı ortam içinde bulunan çocukları, eğitim alma amacı ile gittikleri okullarda pozitif yönde etkilemenin daha etkin olduğu çalışmalarla gösterilmiştir.

       Çocukta, iyi bir ağız-diş sağlığı için sağlık eğitimi şart olup bu eğitimin davranış değişikliği oluşturabilmesi amacıyla düzenli, uzun süreli olması gereklidir. Okullarda aynı ortam ve koşullarda çocuklara eğitim verilir. Okullar, devamlı bir sağlık eğitimi için uygun ve önemli bir ortamdır. Ağız-diş sağlığı programlarında, okullarda, öğrencilerin ağız-diş sağlığı durumunun belirlenmesi amacı ile ağız muayenelerinin belli periyodlarda yapılması önerilmektedir.” Şeklinde konuştu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR