EKONOMİ

Mardin’de Meyve Fidanı Üretim Merkezi

Büyükşehir Belediyesi destek verdi, Tarım Müdürlüğü Fidan Ürettim merkezi kurdu

Mardin’de Meyve Fidanı Üretim Merkezi
07-06-2022 08:55
07-06-2022 09:56
MARDİN

          Mardin Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, Tarım İl Müdürlüğünün tarıma elverişsiz bir alanda, üreticilere dağıtılmak üzere, fıtık, bıtım ve meyve fidanı üretim merkezi kurdu. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ilk yıl üretim hedeflerinin bir milyon fidan olduğunu açıklamıştı.

          Mardin’in Artuklu ilçesi ile  Kızıltepe ilçesi arasında, verimsiz bir arazi üzerinde kurulan meyve fidanı üretim tesislerinde ekilen tohumlar boy attı, Tarım İl Müdürü Menduh Dinler ve teknik ekibi fidanlara bebek gibi bakıyor.

         Mardin Tarım İl Müdürü Menduh Dinler, meyve fidanı yetiştiriciliğini bölgeye uyumlu  ve  her yıl çeşitlendirerek  arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Dinler “ Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sayın Mahmut Demirtaş’ın öneri ve destekleri ile fidan yetiştirme tesisini kurduk. İlk Yıl hedefimiz bir milyon fidandı. Geçtiğimiz yıl çiftçilerimize 60 kuruşa fıstık ve badem  fideleri dağıttık. Sonbahara doğru isteyen çiftçilerimize yine fide dağıtımı yapacağız. Bölgeye uyumlu, verimi yüksek meyve fidanı yetiştirmeyi ve üreticilerimize destek vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

       İl Müdürü Menduh Dinler ve İdarei ve Mali İşler Şübe Müdürü Yusuf Çelik, fidanlıkta inlemelerde bulundu. Dinler Artuklu Üniversitesi ile işbirliği yaparak fidan üretimlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR