POLİTİKA

Mardin DEM Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir oldu

DEM Parti, Mardin'de Bilen Tesisleri'nde gerçekleştirdiği toplantı ile Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarının Ahmet Türk ve Devrim Demir olduğunu açıkladı.

Mardin DEM Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir oldu
21-01-2024 19:00
21-01-2024 19:49
MARDİN
DEM Parti'den Mardin'de beklenen açıklama geldi: Adaylar Ahmet Türk ve Devrim Demir oldu.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin'de Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarını duyurmak için toplantı gerçekleştirdi. Bilen Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti milletvekilleri katıldı. 
Toplantıda basın açıklamasını Keskin Bayındır yaptı. Keskin Bayındır DEM Parti Mardin İl Seçim Koordinasyonu’nun açıklama metnini okuyarak, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarının Ahmet Türk ve Devrim Demir olduğunu açıkladı. Keskin Bayındır tarafından okunan metnin tamamı şu şekilde; “Kent uzlaşısı stratejimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ön seçimlerle Türkiye siyasi tarihine şimdiden bir miras olarak geçecek demokrasi şölenimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 90 merkezde, on binlerin katılımıyla demokrasi tarihine geçecek ön seçimlerimizi yaptık. Demokrasiden mahrum bırakılan bir halk tüm baskı ve engellemelere rağmen herkese bir demokrasi dersi vermiştir. Mardin'de 13 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen ön seçimlerde partililerimiz, sivil toplum kuruluşları ve delegelerimizin içerisinde olduğu kent dinamikleri büyük bir katılım ve coşkuyla ön seçimlere iradesini yansıtmıştır. Yapılan ilk tur seçimlerinde kentin mevcut belediye eş başkanı Ahmet Türk ve Devrim Demir halk oylamasında en çok oy alan iki aday adayı olmuştur.
Azad Yıldırım Feragat Etti
Kürt siyasetinde ve yerel yönetimlerde önemli bir tecrübesi olan Sayın Ahmet Türk'ün yeniden aday olması için Mardin halkı, delegeler ve kent dinamikleri yoğun bir ısrar ve arayış içerisinde olmuştur. Öte yandan ön seçimlerde ikinci sırada yer alan Sayın Azad Yıldırım arkadaşımız kent dinamiklerinin, delegelerin ve halkımızın çağrısına uyarak demokratik bir olgunluk ve sorumlulukla aday adaylığından feragat ettiğini Mardin İl Seçim Koordinasyonumuza bildirmiştir.
Azad Yıldırım ve Gülizar İpek'e Teşekkür Edildi
Ön seçimlerin yapılması sürecine ve kent dinamiklerinin çağrılarına demokratik bir duyarlılıkla karşılık veren Azad Yıldırım, Gülizar İpek Bilek ve diğer tüm aday adayı arkadaşlarımıza tüm Mardin halkı adına teşekkür ediyoruz. Buna göre 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ahmet Türk ve Devrim Demir arkadaşlarımızın Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarımız olduğunu başta Mardin halkı olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ön seçimlerle verdiğimiz güçlü demokrasi sınavını, bir adım ileriye taşıyarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde zafere ulaştıracağız. Her bir aday adayı arkadaşımız partimizin zafer halayının en ön saflarında yer almaya devam edecektir. Ön seçimlerle gerçekleştirdiğimiz demokrasi devrimini, Kürt halkının iradesi ve özgürlük mücadelesi etrafında zafere ulaştıracağımıza olan inancımız tamdır.”

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR