TURİZM

Mardin’e Turist Akını

Kurban Bayramında Mardin Turistlerle doldu taştı, turizmcilerin ve esnafın yüzü güldü.

 Mardin’e Turist Akını
02-07-2023 00:42
02-07-2023 00:51
MARDİN

Mardin Kurban Bayramı boyunca adeta turist kaynadı, caddeler ve tarihi sokaklarda insan seli oluştu, birinci cadde üzerinde zaman zaman trafik durdu, trafik ekipleri şehrin girişinde araçları alternatif yola yönlendirdi.

Bayramda Mardin turist akınına uğradı, Turizmcilerin ve esnafın yüzü güldü. Tarihi sokaklar turist kaynadı, cadde üzerinde kaldırımlarda turistler tek sıra yürümek zorunda kaldı. Tarihi mekanlarda ise kalabalıklar oluştu, ortaya renkli görüntüler çıktı. Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu, bayram süresince otellerde doluluk oranının istenilen düzeye ulaştığına dikkat çekerek,” Bayramda turizmcilerin ve esnafın yüzü güldü. Restoranlara, hediyelik eşya satanlar ve çerezciler güzel çalıştı. Bayramda esnafımız rahat bir nefes aldı.” Dedi.

       Şehir Merkezinde trafik durdu

 Şehir içinde trafik akışı zaman zaman durdu. Yokuşta bazı araçlar su kaynattı. Trafik ekipleri şehrin girişinde araçları farklı yollara yönlendirdi, trafik akışının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için çalıştı.

     Tarihi Mekanlar doldu taştı.

 Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi, Kız Meslek Lisesi ve Zinciriye Medresesini ziyaret etmek için turistler sıra bekledi. Oluşan kalabalıklar renkli görüntüler ortaya çıkardı. Tarihi sokaklar ve cadde üzerinde  kalabalıklar oluştu, kaldırımlar gidiş gelişli kullanıldı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR