SPOR

Mardin Rafting Sporu İle Tanıştı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Çağ Çağ Baraj üzerinde Türkiye Okul Sporları, Rafting Gençler Grup Müsabakalarının açılışı yapıldı

Mardin  Rafting Sporu İle Tanıştı
24-04-2022 12:57
24-04-2022 13:08
MARDİN

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan katılımlarıyla Okul Sporları Rafting Gençler Grup Müsabakalarının startı verildi. Müsabakalara 8 ilden 19 spor kulübüne üye 100 dolayında sporcu katıldı.

       Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ve Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı yarışmanın Nusaybin’de yapılmasının önemine değindi.

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, “Bugün burada Nusaybin’de Mardin’imizde çok önemli bir etkinliğe imza atıyoruz. Ben burada huzurlarınızda başta Rafting Federasyon Başkanımıza, Kıymetli Valimize, Değerli Nusaybin Kaymakamımıza, Spor Müdürümüze ve emeği olan bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Nusaybin çok yakın geçmişe kadar masum talihi ile anılan bir merkezimizdi maalesef. Çatışma ortamıyla, terör ortamı ile anılan bir merkezimiz halindeydi. Ancak bugün artık cıvıl cıvıl gençlerimizle, renklisi simalarla, heyecanla, aşkla, şevkle anılan bir merkez. En anlamlısı bugün çok anlamlı bir günde bu etkinliği düzenliyoruz. Aynen Şırnak’ta, Van’da, Hakkari’de, Mardin’de, Diyarbakır’da, Bingöl’de olduğu gibi sporun merkezi haline getireceğimiz bir ilçemiz. Artık ve biliyoruz ki altyapısıyla, destekleriyle, heyecanıyla, şevki ile biz gençlerimize imkanlar sunarsak dünya ile yarışacak heyecana sahip gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Biz bugün onun için sizler ile birlikteyiz, gençlerimiz ile birlikteyiz.’’ diye konuştu.

 Vali Demirtaş ise;

‘’ Farklı illerden grup müsabakalarına katılmak üzere Mezopotamya’nın parlayan güneşi Mardin’imize gelen gençlerimizi ve kıymetli hocalarını kentimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ülkemiz; dört mevsim, yedi iklimin yaşandığı eşsiz coğrafyalardan biridir. Yurdumuzun bu özelliği, beraberinde ülkemizde doğa sporlarının her çeşidinin gerçekleştirilmesine imkân tanımaktadır. Rafting de bu spor dallarının başında yer almaktadır. Yüksek debili akarsu zengini olan ülkemizde rafting sporunun yaygınlaştırılması için ciddi de çalışmalar yürütülmektedir. Bu bağlamda Nusaybin İlçemizde gerçekleştirdiğimiz Gençler Rafting Şampiyonasını fevkalade önemsiyorum. Bugün toplamda 100 sporcumuzla gerçekleştireceğimiz etkinliğimizin önümüzdeki dönemde daha yüksek katılımla gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Buradan kentimizde rafting sporunun gelişip yaygınlaşması için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Sağlayacağımız desteklerle raftingde hem ülkemizde hem de dünyada isimlerini liste başına yazdıracak başarılı sporcularımız çıkacaktır.’’ dedi.

    Yarışmaların öncesinde; Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ve AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç da Beyaz Su alanında Rafting deneyimi yaşadı.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR