EKONOMİ

Mardin Ticaret Odasından önemli toplantı

Mardin Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı, Mesleki Komite Toplantısının ikincisini Mardin Dicle Kalkınma ajansı toplantı salonunda yaptı.

Mardin Ticaret Odasından önemli toplantı
17-05-2023 07:05
17-05-2023 07:09
MARDİN

        Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik Başkanlığında ikincisi DİKA toplantı salonunda gerçekleşti. Tertiplenen, odanın 2.meslek komitesi tekstil ve deri sektörü istişare toplantına sektör temsilcileri katıldı.

      Ticaret ve Sanayi Odasının, 10 meslek komitesinden oluştuğuna dikkat çeken Başak Çelik, toplamda 5 bin 500 üyelerinin bulunduğunu söyledi. Çelik “2. Meslek Komitemiz Deri-Ayakkabı-Tekstil sektörlerinden oluşan 409 kayıtlı üyemizden oluşmaktadır. Bu üyelerimizden 55 firma tekstil üretimi yapan firmalardır.” dedi

                Tekstil kadın İstihdamını imkan sağlıyor

Tekstil Sektörünün Tüm Sektörlerden  daha fazla istihdam ve ekonomik katkı  yarattığını ifade eden Çelik  “ Özellikle bu sektörde kadın istihdam oranının yüksek olması önemli ve memnuniyet vericidir. Tekstil ayrıca istidama ek olarak makine endüstrisi, boya- enerji ve benzeri birçok sektörleri doğrudan desteklemektedir. Milli gelirimize de katkısı en yüksek oranlardadır. Tekstilde ülke olarak yıllık ihracatımız ithalattan fazla olup cari fazlalığı veren sektördür.” ifadelerini kullandı.

                   İhracatta Bölgede 2. sıradayız

      2022 yılında Mardin’de toplamda 1 milyar 79 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizen Çelik “ ülkemiz tekstilde 2022 yılında yaklaşık 13 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmiştir.  ilimiz 2022 yılında  toplamda gerçekleştirdiği ihracatla ülke sıralamasında 21.sırada bölgede Gaziantep’ten sonra 2. sırada olmamıza rağmen, tekstil ihracatında yokuz. Aslında ilimizde  üretilen tekstil ürünlerinin %80 den fazla ihracatı yapılmaktadır bunun sebebi de fason üretiminde ya da ilimizde üretimi yapılıp firmanın merkezi başka ilde olması nedekiyle orada ihraç edilmesinden dolayı ilimiz ihracatına yansımamaktadır” şeklinde konuştu.

       Komitelerimizle üyelerimizin hizmetindeyiz

     Ticaret Odası Başkanı Hatip Çelik, ekonomik kalkınmada ve sanayide sahadaki üyelerinin sorunlarını çözmek için var olduğunu söyledi. Çelik “Göreve başladığımız 24 Ekimden itibaren 10 meslek komitelerimiz ile meclis üyeleri ve yönetim kurulu ile önümüzde görev yapacağımız 4 yıl boyunca; inşaat, tekstil, tarım, hayvancılık, lojistik, gıda, akaryakıt, turizm, finans, eğitim, sağlık, kısacası her sektörü içinde barındıran odamız  4 bin 500 üyemizin, sahada olan sizlerin önündeki sorunları, taleplerinizi yerine getirmeye yanı sıra ilimizin ticaretinin, sanayisinin daha da gelişmesini, yeni yatırımlar yapılması konusunda stratejik plan hazırlamaya başladık. Bu planda sahada olan sizlerin talepleri istekleri yaşadığınız sorunları bilmek, hazırlayacağımız planın çalışmalarımıza olumlu yönde katkı sağlayacaktır.   Yönetim kurulu olarak sizlere hizmet  etmek için bu görevdeyiz. Onun için her zaman bizleri ziyaret ederek veya elektronik ortamda mail atarak  iletişim kurarak her türlü taleplerinizi, isteklerinizi, sorunlarınızı bize iletebilirsiniz. Tekstil sektörünü beraber yapacağımız çalışmalarla ileriye taşıyacağız.” Şeklinde sözlerini sürdürüd.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR