GÜNDEM

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında, seçime adım adım!

Mardin’de 16 Ekimde yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Sarı renk pusula ile adaylık çalışmalarını sürdüren Ramazan Bilem “Oy hakkı ve seçimler; demokratik rejimde en temel katılım teknikleri olup bütün ilgili üyelere ait bir haktır.” Sloganı ile esnaflara seslendi.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında, seçime adım adım!
12-10-2022 21:02
12-10-2022 21:04
MARDİN

 

           Mardin Ticaret ve Sanayi Odası seçim tarihi yaklaştıkça adaylarda hareketlilik gözlemleniyor. Başkan adayı Mali Müşavir ve KOBİ yatırım Teşvik Koordinatörü Ramazan Bilem, Tercihte Özgürlük ve Temsilde Liyakat” sloganı ile üyelere seslendi

             Mardin Ticaret ve Sanayi Odası başkanlık seçiminin  Üyelere, Mardin’e  ve Ülkeye hayırlı olmasını dileklerinde bulunan. Başkan Adayı Ramazan Bilem,”Seçimler demokrasinin bir gereğidir. Günümüzün modern demokratik toplumlarında seçimin yeri ve önemi tartışılmaz bir gerçektir. Oy hakkı ve seçimler; demokratik rejimde en temel katılım teknikleri olup bütün ilgili üyelere ait bir haktır. Serbestçe, engelsizce ve eşit şartlarda yarışarak aday olanlarla, serbestçe sandık başına gidip istediği adaya oy verebilen seçmenlerin bulunmadığı bir seçim gerçek ve demokratik bir seçim değildir. Burada önemli olanın seçmene özgür bir seçme ortamının sağlanmasıdır. Baskıyla, dayatmayla yada insanların kati söz verme mecburiyetinde bırakılmasıyla yaptırılan tercihler özgürce seçme hakkını elinden alıyorsa bireyin, işte o zaman o hakkın değerinden söz edilmemelidir.

            Halbuki, insanlar arasından seçim yapmak özgürlüktür. Hür iradesiyle hareket eden kişi, başkalarının  onları seçim yapmaya zorlamasına ihtiyaçları kalmaz. İşte bu yüzden; kime neden oy vereceğimizi iyi tahlil etmemiz lazım. Bizim nazarımızda oy Bir iradedir, Bir duruştur, En önemlisi  vicdandır. Herkesin bu çerçevede bir değerlendirme yapıp, aday olanlar arasında gönül rahatlığıyla bir tercih yapması gerekmektedir. “Tercihte Özgürlük, Temsilde Liyakat” ilkesi ile hareket edilirse emin olun ki sonuç başarılı ve hayırlı olacaktır “ mesajını verdi

             Ticaret odaları siyaset yeri değil, Ticaret yeri olmalıdır.

Globalleşen dünyada, meydana gelen olumsuzluklardan ülkelerin ekonomilerinin nasıl etkilendiğine vurgu yapan Bilem “ Özellikle son zamanlarda, hastalıkların, afetlerin, savaşların, ekonomik krizlerin, sosyal ve kültürel yozlaşmaların baş gösterdiği bir ortamda birbirimizle uğraşacağımıza çözüm yolarının üzerinde  kafa yormamız  gerektiğini düşünüyoruz. Ortak noktamız; ülkemizin selameti ve insanlarımızın refahı olmalıdır. İnsanı odağına alan, bütünsel kalkınmaya dayalı, temelden ve kapsamlı dönüşümü hedeflememiz gerekmektedir. Huzurlu bir toplum ve sürdürülebilir ekonomik gelişme adına sanayileşmeyi savunan ve üretim ekonomisine değer veren bir anlayış çerçevesinde odaklanmamız gerekmektedir. Bu noktada ticaret ve sanayi odalarının konumu ve önemi tartışılmazdır. Ticaret odaları, ticari teşebbüs arzusunda olan özel ve kamu kurum ve kuruluşların lokomotifidir. Siyasetten ve bireysel menfaat beklentisinden uzak, tamamen ticaretin döndüğü ve ticaretin konuşulduğu bir ortam olmalıdır. Etkin ve verimli bir odanın yerelde ekonomik kalkınmaya öncülük edebileceğini, ürettiği projelerle kentin ve ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Biz isteriz ki ; güçlü, etkin ve aktif bir oda, projelerle, programlarla, kalkınma hamleleriyle Mardin’i Türkiye’nin cazibe merkezi haline getirsin. Biz isteriz ki; Mardin bir dünya şehri olsun. Ve biz isteriz ki ;bu seçimde Mardin kazansın.

Farklı fikirlerimiz, farklı görüşlerimiz, farklı duruşlarımız olsa da içimizde Mardin sevdası var. Önemli olan bütün bu farklılıkları birer zenginli kabul edip, gelişen ve büyüyen  ‘’Güçlü Bir Mardin’’ potasında birleştirmek istiyoruz.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR