EKONOMİ

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasından Proje Atağı

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, “Ticaret ve Sanayi Odasına kimliğini kazandıracağız”

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasından Proje Atağı
24-12-2022 09:48
24-12-2022 09:53
MARDİN

       Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen İş İnsanı Hatip Çelik, göreve hızlı başladı. Çiçeği burnunda başka, hedef büyüterek seçmenlere verdiği vaatleri yerine getirmek için destekleyici projelerle yoluna devam edeceğini söyledi.

       Ticaret ve Sanayi Odalarının, şehirlerde ekonominin lokomotifi görevini  üstlendiğine dikkat çeken MTSO Başkanı Hatip Çelik, odanın işlevsel anlamda, oda ve esnafın destek ve katılımı ile yönetilmesinden yana olduklarını belirtti. MTSO Başkanı Çelik “ Siyaset üstü  bir hizmet anlayışımız var. Elimizde sihirli bir değnek yok. Hayal aleminde de olmayacağız. Odanın işlevlerini, üstlendiği misyonu yerine getireceğiz. Odalarımızla, esnafımızla danışarak, fikir ve görüş birliği yaparak odayı yöneteceğiz. Bu konuda herkesin elini taşın altına koymasını isteyeceğiz. Mardin ekonomisinin kalkınması, sanayisinin gelişmesi içine 22 farklı proje hazırladık. İlgili yerlere sunduk bunların da takipçisi olacağız” dedi.

           Enerji OSB Sistemi Kurulmalı

    Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı, Mardin’in elektrik kullanımında  ilk 10’da yer aldığını kaydeden Başkan Çelik “ Mardin ve çevresi güneş enerjisinde en elverişli konumda. Kırsal kesimde  Enerji OSB sistemi kurulması durumunda Türkiye’nin elektrik üretimine düşünüldüğünden daha fazla katkı sağlayacak. Alt yapısı devlet tarafından hazırlanırsa işletmecilerin tercih alanı olacak. Bölgemizde kurulacak GES sistemleri 2 yıl gibi kısa sürede kendini amorti ediyor. Asgari ücreti arttırmakla ne enflasyonun düşmesi ne de refah düzeyinin artması mümkün olamayacak. Yatırım ve teşvikler, üretim ve istihdamı beraberinde getirecek. Bu da enflasyonun düşmesine, milli hasılanın da katlanarak artmasına sebep olacaktır. “ şeklinde konuştu.

    Gelecek Mardin’in Yüzyılı olacak

 Mardin genelinde 5 bin dolayında üyeye sahip olduklarının altını çizen Başkan Çelik “22 yaş ortalaması ile Mardin, gelecek yüzyılda Türkiye’nin geleceğini sırtlamış illerin başında yerini alacak. Üretken ve altyapısı hazır bir Mardin, Türkiye’nin Dünya’da en gelişmiş ekonomilerinden birine dönüşmesini sağlayacaktır. Bu kapsamda Tarım, Sanayi, Lojistik ulaştırma, Enerji ve Turizm alanlarında 20,8 Milyar Türk Lirası tutarında proje önerilerimiz var. Bunların arasında en çok önemsediğimiz; Tarım sektöründe sulama sistemi altyapılarının tamamlanması, Sanayi sektöründe Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi, Midyat Organize Sanayi Bölgesi ve planlanan Nusaybin Organize Sanayi Bölgesi altyapılarının tamamlanması, Lojistik ve ulaştırma sektörlerinde Şanlıurfa-Habur bölünmüş yolunun yenilenmesi, Mardin çevre yolunun yatırım programına alınması, Mardin Lojistik Merkez fizibilitesinin yenilenerek inşa aşamasına getirilmesi; Enerji sektöründe Ilısu Barajı GES yatırımının hayata geçirilmesi; Turizm sektöründe Antakya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde benzer modern bir müzenin kurulması, Mardin Kültürel Miras Fonunun kurulması ve UNESCO için gerekli altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi projeleridir” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR