EĞİTİM

Mardin Tıp Fakültesi için ilk kazma vuruldu!

Artuklu Üniversitesi Bünyesinde Kurulan Mardin Tıp Fakültesi için, ilk kazma vuruldu.

Mardin Tıp Fakültesi için ilk kazma vuruldu!
22-09-2022 08:32
22-09-2022 08:44
MARDİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde ,  1 Mayıs 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak Mardin Tıp Fakültesinin kuruluş kararı resmi olarak onaylanmıştı.

     Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Tıp Fakültesinin kurulması için o dönem sürdürülen yoğun çalışmalar sonunda verilen bu karar Mardin’de büyük bir sevince neden olmuştu.

       Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi yapımında yeni bir süreç başladı. Tıp Fakültesi binasının yapılacağı alanda ilk kazı başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademisyen ve yömneticiler tarafından yapılan alan incelemelerinin ardından Hayırsever Nezir Sürücü’nün de katılımıyla kazı çalışmaları başlatıldı.

 Rektör Özcoşar: Mardin Tıp Fakültesinde Yeni Bir Döneme Girildi

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Temel Tıp Bilimleri Binası temeli için başlayan ilk kazıyla Mardin’de heyecanla beklenen  Tıp Fakültesinde yeni bir döneme girildiğini belirtti.

Tıp Fakültesinin Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsüne çok yakışacağını ifade eden Özcoşar, Tıp Fakültesinin sağlık alanında şehrimize ve bölgemize önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

 Özcoşar, 22 bin metrekare toplam inşaat alanı, 3600 metrekare oturum alanı ve 58 bin metrakare peyzaj alanıyla devasa bir kompleks olacak olan Tıp Fakültesinin sevincini yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 Hayırsever İş İnsanı Nezir Sürücü’ye Teşekkür

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,, Tıp Fakültesinin yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanı Nezir Sürücü'ye Artuklu Üniversitesi ve Mardin adına çok teşekkür etti.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR