GÜNDEM

MARDİN TUGAYINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Mardin 70.Mekanize Tugay Komutanlığında, devir teslim töreni yapıldı. Tugay Komutanlığına atanan piyade Albay Ahmet Yaşar Dener tugay sancağını teslim alarak görevine başladı.

MARDİN TUGAYINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
25-08-2023 10:12
25-08-2023 10:17
MARDİN

Mardin 70 nci Mekanize  Piyade Tugay Komutanlığında  devir teslim töreni yapıldı. Selen Kışlasında yapılan törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Diyarbakır 7.nci kolordu  komutanı korgeneral  Fedai Ünsal.Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, STK, Kanaat önderleri ve Kırklar Kilisesi Başpapazı  Gabriel Akyuz, Gaziler ve  ildeki daire müdürleri ve MHP il Başkanı Ferhan Bozkuş katıldı.

        İstiklal marşı okundu, Cumhurbaşkanın son TSK kararnamesi ile emekliye sevk edilen Tugay Komutanı Hikmet Yokarıbaş görevini, Mardin Tugay Komutanlığına atanan Piyade Albay Ahmet Yaşar Dener’e tugayın sancağını teslim etti.

 Diyarbakır7.ci Kolordu Komutanı Korgeneral  Fedai Ünsal, yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirdiğine dikkat çekerek her iki komutana başarılar diledi.

Mardin Tugay komutanlığına bağlı askeri birlikleri tören geçişini  vali ve komutanlar olmak üzere ayakta selamladı. Törenden sonra hazırlanan ikramlarda bir araya gelen paşalar ve misafirler sohbet etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR