TURİZM

Mardin Turizmini Masaya Yatırdılar!

Maridin Otelde toplanan 37 Turizm İşletme temsilcisi, MARTİD yönetim kurulunu belirledi, dilek ve temenniler bölümünde sorunlarını dile getirdi.

Mardin Turizmini Masaya Yatırdılar!
16-08-2022 09:29
16-08-2022 11:14
MARDİN

         Mardin’de kurulan Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Genle Kurul Toplantısında,  Aslan Paşaoğlu  başkanlığa getirildi.  Maridin Otelde toplanan 37 turizm işletme sahip ve temsilcisi kurdukları Mardin Turizm İşletmeleri Derneği (MARTİD)’nin yönetimini seçimle belirledi. Divan başkanlığına tek liste sunuldu. Yapılan açık oylamada divan başkanlığına sunulan liste oy birliğiyle kabul edildi.

 Aslan Paşaoğlu  Başkanlığında, Müzeyyen Bilen, Erdinç Çelebioğlu, Nihat Erdoğan, Bekir Falay Asıl Üyeliklere; Fırat Irmak, Nurullah Demir, Nurullah Yalçın,Şeyhmus Demir ve Gabriyel Çil Yedek üyeliklere seçildi.

Denetim Kurulu üyeliklerine ise, Ahmet İshakoğlu, Tuncay Yakışır ve Şeyhmus  Sayat, denetleme kurulu yedek üyeliklerine ise Hakim Koçak, Mehmet Çelik ve Yaşar Budak seçildi.

   Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Paşaoğlu, genel kurulda turizm işletme sahiplerinin kendisine verdikleri destek ve duydukları güven için teşekkür etti. Mardin’in tarihi  ve kültürel zenginliklerinin yapısını bozmadan, geçmişten geleceğe taşırken, kaliteli hizmet ile şehir ve bölge ekonomisine katkı sunacak hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Paşaoğlu “ Turizm hassas ve kırılgandır. En ufak bir olumsuzluk büyük sorunlar doğurur, önce kendi içimizde turizm hizmetlerini değerlerimiz koruyarak evrensel anlayış ile işletmelerimizi yönetmemiz gerektiğine inanıyorum. Temel sorunlarımızı şehri yöneten mülki ve idari yetkililerle bir araya gelerek çözmeye, çok ve günü birlik turist yerine, konaklayan, para harcayan turist profiline ihtiyacımız var. Alternatif turizm hareketlerine ihtiyacımız var. Kongre turizmi, sağlık turizmi ve  festival turizmi gibi yeni destinasyonların hayata geçirilmesi için uğraş vereceğiz.” Dedi.

        Her ay bir araya geleceklerini belirten Başkan Paşaoğlu, kuracakları sosyal medya grup ve hesapları üzerinden de oluşan sorunlarını günlük olarak paylaşarak, çözüm yolları arayacaklarını sözlerine ekledi.

        Toplantıya ev sahipliği yapan Maridin Otel  Sahibi Fırat Irmak,  genel kurul üyelerine akşam yemeği verdi.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR