GÜNDEM

Mardin ve İlçelerinde Eylemlerin Üçüncü Gününde De Esnaf Kepenk Açmadı

Kobanê`ye IŞİD çetelerince yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Mardin ve ilçelerinde yaşanan protesto eylemleri konulan sokağa çıkma eylemi ile üçüncü gününe girdi

Mardin ve İlçelerinde Eylemlerin Üçüncü Gününde De Esnaf Kepenk Açmadı
08-10-2014 11:02

Kobani`ye IŞİD çetelerince yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Mardin ve ilçelerinde yaşanan protesto eylemleri konulan sokağa çıkma yasağı ile üçüncü gününe girdi. Eylemlerin üçüncü güne girdiği ilçelerde esnaf kepenk açmazken yaşanan eylemlerde Kızıltepe ve Dargeçit ilçelerinde yaşamlarını yitirenlerin cenazelerinin bugün alınarak toprağa verilmeleri bekleniliyor.

Eylemin üçüncü gününe girdiği ilçelerde esnaf kepenk açmazken sokaklarda yaşanan çatışmalar nedeni ile ilçelerde adeta bir savaşın izlerini gösteren manzaraların oluştuğu dikkat çekti. Kimi sokak ve caddelerin hala kapalı olduğu ilçelerde şehir içi ve şehirler arası araçlar kontak kapattı.

"İlçelerde 90`ların OHAL`ı"

Eylemlerin yaşandığı Kızıltepe ilçesine dün gece geç saatlerde gelen tanklarla adeta 90`ların OHAL`ını aratmayan bir görünüm ortaya çıktı. İlçede sessiz bir bekleyiş hakim..

"Cenazelerin bugün alınması bekleniliyor"

Öte yandan dün Kızıltepe`de yaşamını yitiren Kerem Karaaslan ve Dargeçit`te yaşamlarını yitiren Sinan Toprak, Bilal Gezer`in bugün cenazelerinin yapılacak otopsilerinin ardından alınarak toprağa verilmesi bekleniyor.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR