GÜNDEM

Mardin'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Mardin'de Alımlı köyünde akraba olan Demir ailesine mensup 2 aile arasındaki husumet barışla noktalandı.

Mardin'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı
28-03-2021 15:23
Mardin’de Alımlı köyünde geçtiğimiz yıl akraba olan M. Zeki Demir, Zeyni Demir ve akrabaları olan Abdurrahim Demir ailesi arasında yaşanan kavgada 80 yaşındaki Sait Demir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Yaşanan olayda kaza sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle yaşanan husumet, bölgedeki kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı.

Mardin’in Kanaat önderlerinden Muhsin Kaya, Şerif acar, Kasım Bağış, İbrahim Bağış, İhsan Olcay Ağaoğlu ve Bilal Gün’ün devreye girmesi ile birlikte Demir ailesine mensup her iki aile arasındaki husumeti sonlandırıp barıştırdı.

Ortaköyde verilen barış yemeğine ailelerin barışmasında öncülük eden Kanaat önderlerinden Muhsin Kaya, Şerif acar, Kasım Bağış, İbrahim Bağış, İhsan Olcay Ağaoğlu ve Bilal Gün, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, Fuat Yağcı Cami İmamı Hasan Yenigün, Emekli İmam Hıdır Geçit ve Yay Camisi İmamı Ahmet Sırdaş ve bölgedeki bazı kanaat önderleri, ile her iki ailenin bireyleri ve davetliler katıldı.

İki aile barışarak topluma örnek oldu

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Kanaat Önderi Mühsin Kaya, Kaza sonucu gerçekten istenmeyen bir olay yaşandığını belirterek, iki aile arasında, bugün ise güzel bir barış oldu. Şimdi önemli olan bu barışın devamıdır. Her iki ailenin birbirlerine karşı herhangi bir düşmanlığı tırmandırmanın içerisinde değildir. Bunun için bu barış inşallah hayırlara vesile olur. Bugün Demir aileleri barışı seçti. İnşallah bu örnek davranış diğer husumetli olan ailelere de örnek olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “dedi

Müslümanlar arasında küslük ve kan davası olmaz

Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık ise, Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde Mardin’de iki ailenin olumlu yaklaşması ile aralarındaki husumeti çok şükür sona erdirerek barışla noktaladıklarını şahit olduklarını söyledi.

Işık,” Bizlere kin, nefret, düşmanlık yakışmaz birbirimize düşmanca davranmak İslamiyet’te yoktur. Bizler Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav.) ümmetiyiz. Bizlere birlik ve dirlik yakışır. Allah-u Teala Bakara Suresi’nun 208. ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor; ’Ey iman edenler, hep birlikte ’barış ve selamete (İslam’a) girin ve şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o size apaçık bir düşmandır.’ Dünyada kibir, savaş, yalan, şeytani düşünce hem dünyamızı hem ahiretimizi savaşa çevirir. Peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifte buyuruyor ki ’Müsafaha edin ki ’Müsafaha edin ki kalplerinizde kin kalmasın’. Çünkü bu barışın şahidi sizsiniz, buraya sizi bu şehadet için topladık.” Bügün güzel bir olaya şahit olduk. Her iki aile barışı seçti. İnşallah diğer olaylara örnek bir davranış olur.” Diye konuştu.

Daha sonra Fuat Yağcı cami imamı Hasan Yenigün duası ardından Demir ailesine mensup her iki aile birbiri ile tokalaşarak barıştı. Tören verilen barış yemeği yapılan duayla sona erdi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR